Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı tatili süresince ülke genelinde sıcaklıkların 2-5 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceğini belirtti.
Hafta sonu ve Kurban Bayramı tatili süresince yurt genelinde ve yağış beklenen yerlerde günün büyük bölümünde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Batı bölgelerimizin iç kesimlerinde, bayramın 2. günü Doğu Karadeniz kıyıları, bayramın son iki günü Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde öğleden sonraları kısa süreli ve yerel sağanak yağış geçişleri meydana gelebilir” dedi.
Hava sıcaklığında bayram tatili süresince önemli bir değişiklik olmayacağını ve sıcaklıkların ülke genelinde mevsim normallerinde seyredeceğini ifade eden Eroğlu, bayramın bütün Müslüman alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini de diledi.

GÜN GÜN HAVA DURUMU
Arife günü ve bayram süresince hava durumu şöyle olacak.
11.09.2016 Pazar (Arife günü): Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin öğle saatlerinden sonra parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale’nin doğusu, Kırklareli ve Edirne çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

12.09.2016 Pazartesi (Bayramın 1. Günü): Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz’de kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice eseceği bekleniyor.

13.09.2016 Salı (Bayramın 2. Günü): Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Hatay’ın batı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

14.09.2016 Çarşamba (Bayramın 3. Günü): Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Güney Ege’nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

15.09.2016 Perşembe (Bayramın 4. Günü): Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz, Doğu Karadeniz’in doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Bilecik çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
(İHA)