AMASYA (AA) - Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden, Amasya'ya gelen mevsimlik tarım işçileri, bayramı da çalışarak geçirerek patates ve soğan hasadı yapıyor.

Amasya'da yoğun olarak ekimi yapılan patates ve kuru soğanın hasat döneminin Kurban Bayramı'na denk gelmesi, işçilerin bayramlarını tarlalarda geçirmesine neden oldu. 

Yaşadıkları ekonomik zorluklar nedeniyle mevsimlik işçi olarak çalışmak amacıyla geldikleri Amasya'da derme çatma çadırlarda kalan aileler, tarım ürünlerinin çapalanması, bakımı ve hasat işlerinde görev alıyor.

Aileleriyle Amasya'ya gelen çocuklardan bazıları patates ve soğan hasadına yardımcı olurken, bazıları da kendi aralarında oyun oynayarak zaman geçiriyor. 

Şanlıurfa'dan Amasya'ya gelen işçilerden 40 yaşındaki Mahmut İleri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramı buruk şekilde geçirdiklerini belirterek, "Bayram günü olsa da çalışıyoruz. Ekmek paramız için buralara geldik. Bayramda memleketimizde olmak isterdik. Kimileri şehirlerde bayramını geçiriyor bizde ekmek parası için tarlada bayramımızı geçiriyoruz" ifadesini kullandı.

Çocuklarıyla tarlada patates hasat eden 30 yaşındaki Ayşe Şahin de bayram yapamadıklarını, ailece patates söktüklerini ifade etti. Sabah erkenden tarlaya gelerek patates söküp çuvallara doldurduklarını anlatan Şahin, "Bayramda evde olmak, bayramı kutlamak isterdik. Çocuklar dinlensin, rahat etsin, oyunlar oynasın isterdik ama olmadı. Biz artık burayı da memleketimiz olarak görüyoruz" dedi.

Patates üreticisi Cemil Çelik ise Şanlıurfa'dan gelen işçilerle Ramazan Bayramı'nda beraber çalıştıklarını, bu bayramı da tarlada birlikte geçirdiklerini kaydetti.