Çocuğun temel ihtiyaçlarını karşılayacak, beslenmesini ve güvenliğini sağlayacak olan Bebek Bakıcısı çocuğunuzla doğru bir iletişim kurmalıdır. Anne ve babanın yokluğunda bebeğinize ya da çocuğunuza gerekli ilgiyi ve sevgiyi sunmalıdır. Özellikle çocuk bakma tecrübesi bulunan, diksiyonu güçlü, iletişim yönü kuvvetli ve sevgi dolu bir bakıcı çocuğunuz için en ideal olanıdır. Çocuğunuzun sağlıklı besinlerle doyurulması, temizliğinin sağlanması ve oyun saatleri ile sağlıklı gelişimine katkıda bulunulması önemlidir. Hijyenik bir ortamın da çocuğunuz için oldukça önemli olduğunu belirtmek isteriz. Temiz bir ortamda gerekli ilgiyi ve sevgiyi gören bir çocuk mutlu olacaktır.

Beslenme ve Çocuk Bakımında Bakıcının Rolü

Bebek bakıcıları çocuğunuzu öğünlerine uygun olarak sağlıklı ve besleyici yemekler ile doyurmalıdır. Abur cubur ya da hazır gıdalardan uzak durarak bebeğiniz için sağlıklı olan ev yemeklerini tercih etmelidir. Sabah kahvaltısı, öğlen ve akşam yemeği için çocuğunuza vitaminli, besleyici ve sağlıklı yemekler hazırlamalı ve gerekli miktarda çocuğunuza sunmalıdır. Öğün atlanmaması çocuğunuzun gelişimi için önemlidir. Atıştırmalıklar için ise yine sağlıklı besinler tercih etmelidir. Bebek bakıcısı tarafından hazırlanmış meyveli yoğurtlar, taze sıkılmış meyve suları, ev yapımı kurabiyeler ya da diğer sağlıklı besinler ile çocuğunuz ara öğünlerde de doğru şekilde beslenmelidir. Bebek bakıcısı çocuğun doğru ve dengeli beslenmesini sağlamakla görevlidir. Bu konuda gerekli özeni göstermeklidir.

Temizlik ve Bakıcı Sorumlulukları

Bebek bakıcısı ister yatılı bakıcı olsun ister belli saatler arasında çalışsın fark etmez, çocuğunuzun hijyen ortamında büyümesini sağlamalıdır. Bebeğin altı düzenli olarak değiştirilmeli ve pişik olması önlenmelidir. Bebeğin yemek yediği ve oynadığı alan da bakıcı tarafından toparlanmalı ve temizlenmelidir. Çocuğunuz kusması, altını kirletmesi ya da oyuncaklarını dağıtması gibi durumlarda bebek bakıcısı ortamın ve bebeğin temizliğini sağlamalıdır. Çocuğunuzun hijyenik bir ortamda büyümesi önemlidir. Özellikle tozlu ya da kirli bir ortamda çocuğunuza gerekli bakımı sunamazsınız. Bebeğinizin sağlıklı gelişimi için bakıcı tarafından bu hijyenik ortam oluşturulmalıdır. Çocuğun sıkça vakit geçirdiği yerler temizlenmeli ve bebeğin kıyafetleri de temiz olmalıdır. Bebek bakıcısı bu ortamı çocuklarınız için hazırlamalıdır. Burada kastedilen tüm evin bebek bakıcısı tarafından temizlenmesi değildir elbette. Çocuğunuzun sağlığından ve güvenliğinden emin olması yeterlidir.