Anne ve baba adayları bebekleri dünyaya gelmeden önce, onu karşılamak için birçok hazırlık yaparlar. Bunlar arasında bebeğin rahat ve emniyetli bir şekilde gelişim sürecini tamamlayabilmesi için evin düzenlenmesi ve bebeğe uygun ergonomik yapıdaki mobilyaların satın alınması en çok dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesidir.

Evinizde bebeğiniz için ayıracağınız odada yer alan eşyaların sağlıklı malzemelerden üretilmiş ve kolay temizlenebilir olması gerekmektedir. Mobilya seçiminde ağaçtan yapılmış ve içerisinde katkı maddesi olmayan boyaların kullanıldığı ürünleri tercih edebilirsiniz. Odada metal malzemelerden üretilmiş mobilya veya büyük eşyanın bulunmamasına da dikkat edilmelidir. Yapılan araştırmalara göre metal malzemelerin manyetik alan üretmesi sonucunda organizmaların olumsuz etkilendiği ortaya çıkmıştır. Bu olumsuzluk bebeklerde ise kendini yorgunluk ve uyku düzenliği olarak göstermektedir. Bebek odasının yer döşemesi için ise laminant, parke gibi döşemelerin kullanılması doğru bir seçim olacaktır. Kolay yıkanabilir ve silinebilir olması sayesinde bebeğin odasının her zaman temiz olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanında yere halı veya halı türü ürünlerin yere serilmemesi odadaki nemin emilmesini ve tozun barındırılmasın engelleyecektir. Ayrıca odada bulunan mobilya ve eşyaların bebeğin fiziksel yapısına uygun ergonomik şekilde seçilmesi bebeğin gelişim sürecinin doğru ve sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle bebek ürünleri seçilirken bu konuda bilgili kişilerden yardım alınması doğru seçim yapılmasını sağlayacaktır.

Bebekler izin özel tasarlanan bebek arabası, mama sandalyesi, ana kucağı gibi ürünlerin bebeğin gelişim sürecinin belirli dönemlerinde kullanılması anne ve babaların bu ürünleri daha sonrasında verebilecekleri başka anne ve baba adaylarını bulmaya yöneltmiştir. Bu ürünlerin fiyatlarının yüksek olması ve ihtiyacı olan anne babaların uygun fiyatlı olarak satın alabilmesi için kurulan tulumluanne sitesi, 2013’te Özden Pusat tarafından kurulmuştur. Girişimci ve bir çocuk annesi olan Özden Pusat, sitede sadece iyi durumda olan ikinci el anne, bebek ve çocuk ürünlerinin yer almasını sağlayarak alıcıların kaliteli ürünlere uygun fiyatlar ve ödeme seçenekleriyle sahip olmasına olanak sağlamıştır. Türkiye’de ilk ve tek olan bu konsept, alıcı ve satıların güvenli bir platformda buluşturmaktadır.

Mama sandalyesi: https://tutumluanne.com/Urunler/Kategori/35/mama-sandalyesi