KARABÜK (AA) - Karabük'te bir aile, yeni doğan bebeklerine Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adını koydu.

Ovacık ilçesinde esnaflık yapan Yücel (46) ve Saadet Eken (41) çiftinin, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde erkek bebekleri dünyaya geldi. Çift, bebeklerinin adını, şehidin kahramanlığından etkilenerek Ömer Halisdemir koydu.

Baba Eken, bebeklerine önce başka bir isim vermeyi düşündüklerini belirterek, darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adını doğacak olan çocuğuna vermeye karar verdiklerini ifade etti.

Çocuklarının dünyaya gelmesiyle de adının "Ömer Halisdemir Eken" olduğunu belirten baba, "Dördüncü çocuğum. Oğlum oldu. 'Vatana millete hayırlı olur' dedik ve şehit Ömer Halisdemir'in adını verdik. İnşallah oğlum ileride onun gibi bir asker olur, devletimize, vatanımıza saygılı olur. Bundan önce bir darbe daha görmüştüm. 10 yaşındaydım, büyük üzüntü yaşadım. Fetullah Gülen denen bela hocası başımıza böyle bir şey çıkardı. Cumhurbaşkanımız inşallah onu idam edecek." diye konuştu.