BEDAŞ’da çalışırken, iş güvenliği malzemeleri istedikleri gerekçesiyle işten atıldıklarını iddia eden bir grup işçi, Beyoğlu’nda 5 katlı bir binanın çatısına çıkarak eylem yaptı.
Beyoğlu’nda bulunan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) binasının karşısında yer alan 5 katlı bir binanın çatısına çıkan bir grup işçi, iş güvenliği malzemesi istedikleri gerekçesiyle işten atıldıklarını iddia ederek eylem yaptı. Polis, çatıda yapılan eyleme karşılık bina ve çevresinde güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 25 kişilik grup, “BEDAŞ’ta çalışırken ‘ölmek istemiyoruz’ dedik, işten atıldık. İşimizi istiyoruz” yazılı pankartı 5 katlı binanın çatısına astı. Çeşitli sloganlar atan grup, çaldıkları düdükle tepkilerini gösterdi.
Enerji-Sen Genel Başkanı mensubu Ali Duman, grubun yaklaşık 4 saattir çatıda eylemde olduklarını belirterek, “İş güvenliği donanımlarını istedikleri için işten atıldılar. Arkadaşlarımızı tekrar işe aldırana kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Yaklaşık 9 gün önce arkadaşlarımız işten atıldı. Bir imza kampanyası ile birlikte direniş yürütüyor arkadaşlarımız. Herhangi bit görüşme talebi gelmediği için arkadaşlarımız seslerini duyurmak için çatıya çıktılar. Yaklaşık 4 saattir çatıdalar. Bu kararlılık devam edecek” dedi.
Akşam saatlerinde basın açıklaması yapacaklarını duyuran grup, eylemlerine devam ediyor.
(İHA)