KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirilen Bediüzzaman Said Nursi Kültür Evi düzenlenen törenle açıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, törende yaptığı konuşmada, Bediüzzaman Said Nursi'nin mirasının her zaman yeterince anlaşılmadığını ve zaman zaman malum örgüt tarafından istismar edildiğini söyledi.

Türel, merhum babasının da Risale-i Nur hizmetinde bulunduğunu belirterek, "Bu vesileyle babamı da rahmetle anıyorum. Bu hizmete katkı koymak benim taşıdığım en büyük miraslardan bir tanesidir. Üstad'ın hayatının, ilminin zenginliği hep eserlerinde mutlaka yer bulmuştur. İşte bu manevi mirası yaşatmak, buna bir nebze hizmette bulunmak benim için de şeref olmuştur." diye konuştu.

AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce de konuşmasında, restorasyonu yapılan tarihi binanın, Bediüzzaman Said Nursi'nin Kastamonu'da ikamet ettiği 1930'lu yıllarda Risale-i Nur eserlerinin elle yazıldığı ve teksir makinesiyle çoğaltıldığı önemli bir merkez olduğunu hatırlattı.

Törene, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Abana Belediye Başkanı Altan Erdoğan, İnebolu Belediye Başkan Vekili Ayşe Baysal, AK Parti İnebolu İlçe Başkanı Mustafa Huner Özay ve vatandaşlar katıldı.