BARTIN (AA) - Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Kentimizin kesilen ve bulanık akan suyu, Bartın Irmağı'na akan kanalizasyon ve hava kirliliği gibi temel sorunları üç yıllık süreçte temelden çözüme kavuşturulmuştur." dedi.

Akın, Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, 2014-2019 beş yıllık hizmet dönemi için hazırladıkları 52 projeye 28 proje daha ilave etiklerini ve bunlardan 39'unun tamamlandığını söyledi.

Yıl sonuna kadar tamamlanan proje sayısının 55'e yükseleceğini anlatan Akın, şöyle konuştu:

"Bu dönem ana meseleleri halletmeye çalıştık. Bartın'ın altyapı dediğimiz ana meselelerini çözdük. Bunlardan birincisi bizim için çok önemli olan kanalizasyon arıtmaydı. Bartın'daki kanalizasyon arıtma ve ayrıca İnkumu’ndaki kanalizasyon arıtma hizmete girdi. Artık Bartın ırmağına 30 yıldan beri akan kanalizasyon artık akmıyor. Diğer en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi su ve hava kirliliğiydi. Allah'ıma şükürler olsun ki doğalgaz bu sene bitiyor. Yine şu an itibariyle gerek kavsak suyunda gerekse musluklardan akan sular içilebilir vaziyette. Zaman zaman arızalar oluyor ama genel olarak su sıkıntımız kalmadı. 14 bin tonluk suya 6 bin ton daha ilaveyle ilgili olarak da bir çalışma başlattık. İnşallah Bartın'ı 25-30 yıllık bir su meselesi de bitmiş olur diye düşünüyorum. Kentimizin kesilen ve bulanık akan suyu, Bartın Irmağı'na akan kanalizasyon ve hava kirliliği gibi temel sorunları üç yıllık süreçte temelden çözüme kavuşturulmuştur."