TOKAT (AA) - Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ildeki şehit ve gazi derneklerini ziyaret etti.

Eroğlu, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Tokat şubelerine ziyaretlerde bulundu.

Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde yaptığı konuşmada ,15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin milletin müdahalesiyle engelendiğini belirten Eroğlu, şunları söyledi:

"15 Temmuz gecesi tüm Türkiye olarak hepimizi derinden yaraladı ve üzdü ama hamdolsun milletimizin duruşu ve demokrasiye sahip çıkışı, darbelere hayır anlamındaki sahiplenmesi olayın bu boyutlara gelmesindeki en önemli nedenlerinden biridir. Allah muhafaza darbenin başarılı olması, ülkeyi kan gölünü götürmesi ve kötü bir senaryoyla karşı karşıya bırakabilirdi. Sizler önceki darbeleri gören ve şahitlik eden insanlarsınız. Bizler çok küçük olduğumuz için hatırlamıyoruz. O dönemleri kitaplardan okuduğumuzda, olayların bu günkü gibi olmadığını görüyoruz. Bugün yaşadığımız olaylar tarihte asla olmamış. İlk defa hem Türkiye tarihinde hem Osmanlı tarihinde görülmemiş ihanetle karşı karşıya kaldık. Cumhuriyet tarihinde meclis hiç bombalanmadı, İngilizler ve Fransızlar dahi işgal yaptıklarında asla milletin meclisini bombalamamışlar. Ancak bu ihanet çetesi milletin meclisine saldırdı. İşin sevindirici yanı ise bu milletin vatanına, toprağına, demokrasisine sahip çıkmasıydı. Bu milletin Cumhurbaşkanına, Başkomutanına, hükumetine, demokrasisine sahip çıkması çok önemliydi."