SAMSUN (AA) - 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, 19 Mayıs Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen sohbet toplantısında, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Topaloğlu, dernek binasında düzenlenen toplantıda, ilçede yarı olimpik yüzme havuzu yapıldığını, gelecek yılın ilk aylarında tamamlanmasının planlandığını söyledi.

İlçedeki doğalgaz çalışmalarının da hızla devam ettiğini anlatan Topaloğlu, "Cumhuriyet Mahallesi'nin büyük bölümünde iç hat dağıtımı tamamlandı. Kasım ayı içinde sızdırmazlık testleri yapılacak ve ilçemizde doğalgaz kullanımı başlamış olacak. Sonra Pazar Mahallesi'ndeki çalışmalar başlayacak." dedi.

19 Mayıs Barajı'ndaki çalışmaların 2 ay içinde biteceğini bildiren Topaloğlu, yılbaşından sonra su tutmaya başlanacağını, en geç 2018 yılında musluklardan arıtılmış Nebiyan suyu akacağını ifade etti.

İlçede, içinde düğün salonu olan büyük bir kültür merkezi yapmak için çalışmalara başladıklarını dile getiren Topaloğlu, "Milli Emlak Genel Müdürlüğünden yer tahsisini gerçekleştirdik. Ballıca Mahallesi'nde bulunan 6 bin metrekarelik alan için projemizi hazırladık. 2 ay içerisinde ihale edeceğiz ve 2 yıl içinde bu projeyi halkın hizmetine sunacağız." diye konuştu.

Topaloğlu, ilçede 8 yıl içinde yaklaşık 450 milyon liralık yatırım yapıldığını kaydetti.

Toplantıya katılan İlçe Müftüsü Emin Patan da namaz, kul hakkı ve dövme konularında bilgi verdi.