TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere verilen ücretsiz üniversiteye hazırlık kursuna 800 öğrenci kayıt yaptırdığı bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Beledilye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı için düzenlenecek üniversiteye hazırlık kursuna 800 öğrencinin kayıt yaptırdığını belirtti.

Hafta içi ve hafta sonu sayısal, sözel ve eşit ağırlık olarak yapılacak kurslara sadece mezun öğrencilerin kabul edildiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen hazırlık kurslarında 25 öğretmen görev alacak. Kayıtlarımız sona erdi. İtfaiye yanında bulunan eski teknik hizmetler birimlerinde verilecek kurslara geçen yıl katılan ve LYS'nin ardından tercihlerini yapan öğrencilerden 197'si çeşitli üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarına, 195'i ise 2 yıllık ön lisans programlarına yerleştirilmişti" ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu, bu yıl düzenleyecekleri üniversiteye hazırlık kursuna 800 mezun öğrencinin başvuru yaptığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Sosyal sorumluluk anlayışından hareketle düzenlediğimiz bu kurslara katılan gençlerimizin çok iyi eğitim alarak üniversiteye girme hakkını kazanacaklarına yürekten inanıyorum. Hiçbir mahallemize ve ailemize ayrım gözetmeksizin düzenlediğimiz üniversite hazırlık kursumuzda gençlerimize en iyi eğitimin verilmesi için gayret gösteriyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimize katkı sunmak amacıyla düzenlenen kurslara destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve kursta fedakarca çalışan öğretmenlerimize de teşekkürlerimizi sunuyoruz."