Ordu Belediyesi, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit düşen Ordulu Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in ailesi için ev yaptırdı.
Ordu’nun Akkuş ilçesine bağlı Salman Mahallesi’ndeki derme çatma, dışı sıvasız tek katlı tuğlalı baba evinin fotoğrafının basında yer alması üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi yeni ev yapımı için çalışma başlatmıştı. Şehidin babası Mehmet, annesi Esme ve kardeşi Erol Özdemir’e gösterilen ev projesinin seçilmesinden sonra, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 ay önce yeni evin temeli atılmıştı.
Mevcut evin yanında yapımı süren 3 katlı evin inşaatı tamamlandı. Binanın dışı sıvanarak boyanırken, iç kısımda 3 dairenin eksikliklerinin de kısa sürede giderileceği belirtildi.
Şehit babası Mehmet Özdemir, yıl sonuna kadar yeni evlerine taşınmayı planladıklarını söyledi. Şehit babası Mehmet Özdemir, başta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın kendileriyle çok yakından ilgilendiğini belirterek, “Bu kışı Allah’ın izniyle yeni evimizde geçireceğiz. Eski evi yıkmayacağım. Onu oğlumun hatırasını yaşatmak için yıkmayacağım. Onda oğlumun çok hatırası var. Eski ev, yeni evimizin yanında duracak” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, evin iç donanımını tamamladıktan sonra ailenin mobilya ihtiyaçlarını da karşılayacak.
(İHA)