Darbe girişiminin en önemli lojistik üssü olarak kabul edilen Polatlı 58. Topçu Tugay Komutanlığı’na bağlı füze bataryaları ve askeri mühimmatın Ankara’ya götürülmesine vatandaşların yardımıyla engel olan Polatlı İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Erhan Ergül, kahraman ilan edildi.
15 Temmuz Cuma günü Fethullahçı Terör Örgütü (FETO) ve Paralel Devlet Yapılanması’na (PDY) bağlı hainler tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminden 1 saat önce Polatlı’da Hasat Şenliği’ne katılan Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i Ankara’ya kadar eskortluk yaparak götürdükten sonra darbe teşebbüsü olduğunu duyan Polatlı İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Erhan Ergül, hemen Polatlı’ya dönerek emniyetteki emir komutayı ele aldı. Ergül’ün polis memurlarına telefon açarak tüm izinlerin iptal olduğunu, polis araçları ile halkın sokağa inmesini sağlayacak anonslar yapılmasını istediği öğrenildi.

“Ben ölmeye geldim, o paşayı alacağım”
Tüm herkese çelik yelek veren ancak kendisi çelik yelek giymeden operasyona katılan Polatlı İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Erhan Ergül, darbeci Paşa Murat Aygün’ü Topçu ve Füze Okulu’ndan çıkartmak için giriş yaptığı esnada Polatlı’da imamı tartaklayan Yarbay Abdülkerim ile sert diyaloglar yaşadı. "Ben ölmeye geldim. O paşayı alacağım” diyen Ergül’e vatandaşlar sahip çıktı ve içeriye girerek, darbeci Paşa Aygün’ü aldı.
Darbecilerin kaçağı tüm yolları da kapattıran Ergül, köy yollarından kaçma ihtimaline karşı Haymana yolu başta olmak üzere Ankara’ya giden tüm yolları ekiplere kapattırdı.