Antalya’nın Alanya ilçesinde tatil yapan Ferdi Tayfur’un yeğeni Aydoğan Tayfur, babasının cenazesine katılmayan amcası Ferdi Tayfur için, "Benim Ferdi Tayfur diye bir amcam yok" dedi.
Müzik dünyasının sevilen ismi Ferdi Tayfur’un yeğeni Aydoğan Tayfur, amcasına müziği bırakmasını tavsiye etti. Alanya’ya defalarca geldiğini ifade eden Aydoğan Tayfur, "Alanya’yı gerçekten seviyorum ama burada sahne almak hiç kısmet olmamıştı. Bu yıl halk konserlerinde, festivaller ve kutlamalarda inşallah sahne alacağım" dedi.
Geçtiğimiz aylarda babasını kaybeden Aydoğan Tayfur, ağabeyinin cenazesine katılmayan Ferdi Tayfur’a da sitem etti. Aydoğan Tayfur, "Bu çok üzücü bir olay. Tabi bizim toplumumuzda örf ve adetlerimiz var. Biz büyüklerimize saygı ve küçüklerimize sevgiyi öğrendik. Bir ailede hayatta kalmış en büyük insanı kaybedersen onun cenazesine mutlaka iştirak edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Olmaması gereken bir olaydı ama oldu. Gerekçesi de ’Ben bir yerde klip çekiyordum’ oldu. Klip bir cenazeye gitmemek için sebep değil. Gelmesi gerekiyordu" şeklinde konuştu.
Aydoğan Tayfur, amcası Ferdi Tayfur’a sitemde bulunarak, "O olaydan sonra benim Ferdi Tayfur diye bir amcam yok. Ferdi Tayfur tabi ki arabeskte bir kraldır. Bu saatten sonra krallık tahtını tabi ki koruyacak ama birazda istirahat etmesi gerektiğini düşünüyorum kendi iyiliği için. Son zamanlarda çok stresli bir dönem geçirdi. Ardından yüz felci geçirdi. Bunların tedavisi için bu işlerden uzak durması lazım" ifadelerini kullandı.
(İHA)