DÜZCE (AA) - Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Keleş, mesajında, Berat Kandili'nin merhametin, iyiliğin, umut ve huzurun gecesi olduğunu belirtti. 

Kandillerin tefekkür ve şükür vesilesi olduğunu ifade eden Keleş, " Mübarek Berat Kandili, bizlere kırılan kalpleri onarma, dargın duvarları yıkma, kinden nefretten uzaklaşma imkanı sunuyor. Bu anlamlı gece, birliğimizi, beraberliğimizi, gönül bağlarımızı güçlendirme imkanı veriyor. Mübarek Berat Kandili, yüce Allah’ın huzurunda yenilenme gecesidir" ifadesini kullandı.

- Akçakoca Belediye Başkanı Yemenici

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de  Berat Kandilinin kurtuluş, af ve arınma anlamlarına geldiğini belirterek şunları kaydetti:

" Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Allah'a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir. Her türlü kötü duygulardan, haksızlık ve adaletsizlikten, kin, nefret ve intikam duygularından arınmayı, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğretmektedir. Bu mübarek gün ve geceler, insanların kendilerini ve yaptıklarını bir kez daha gözden geçirmesi ve sorumluluklarını hatırlaması bakımından bir fırsattır."