Elazığlı berber, tıraş olurken müşterilerinin telefonları nedeniyle tıraş süresinin uzamasının önüne geçmek için tıraş önlüklerinin önünü özel olarak şeffaf naylon yaptırdı.
Berberin yaptığı bu sistem sayesinde müşterileri gelen aramaları rahat gördüğü gibi, mesajlaşıp, sosyal medyayı kullanabiliyor veya oyun oynayarak tıraş olurken vakit geçirme imkanına sahip oluyor.
Elazığ’da 10 yıldır berber dükkanı işleten 35 yaşındaki Erkan Engin, telefonlar yüzünden uzayan tıraş süresini kısaltmak ve müşterilerinin rahat etmesi için yeni bir yöntem geliştirdi. Berber Engin, hazır aldığı berber önlüklerinin ön kısımlarını terzide kestirerek eklettiği şeffaf naylon sayesinde akıllı telefonları ile oyun oynamak, mesaj yazmak ve sosyal medyayı takip etmek isteyen müşterilerine kolaylık sağladı. Bu yönteme kulaklıkta ekleyen berber Engin, tıraş olurken telefon yüzünden kaybettikleri zamanı geri kazandıklarını dile getirdi. Mesleklerinde yeniliklerin gerektiğini belirten berber Erkan Engin, "Öyle zamanlar oluyordu ki telefonlar için tıraşa 20 dakika ara vermek zorunda kalıyorduk. Şuanda tıraşlara ara vermiyoruz müşterimizin üzeri kıl olmuyor" dedi.
Müşterilerinin telefonla çok uğraşmasından dolayı böyle bir yöntemin aklına geldiğini ifade eden Engin, "Kullandığımız önlüklerin hazırı yoktu. Bu yüzden biz kendimiz yaptırdık. Artık tıraş olurken ara vermek zorunda kalmıyoruz. Müşterilerimizde memnun, bizde memnunuz" diye konuştu.
Berberlerinin yaptığı yenilikten memnun olduklarını dile getiren müşterilerden Remzi Ateş ise, "Tıraş olurken telefonu çıkarma zorunda kalmadan mesajlaşılabiliyor, kulaklık sayesinde konuşabiliyoruz ve tıraşa ara verip zaman kaybetmiyoruz" şeklinde konuştu.
Müşterilerden Yakup Kılıç da uzun süren tıraşların bazen sıkıcı olduğunu ancak yeni sistem sayesinde oyun oynayarak vakit geçirebildiklerini söyledi.
(İHA)