Trabzon'un Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinde önceki gün yaşanan selden zarar gören spor tesislerinin yenileceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdür V. Birdal Öztürk "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile selden dolayı zarar gören Vakfıkebir, Beşikdüzü ilçe spor tesislerimizi en kısa süre de yenileyeceğiz. İlçelerimizde aşırı yağıştan dolayı doğal afet yaşandı. Köprüleri ağaçlar kapattığı için suyun yönü değişti. Birçok evin zarar gördüğü gibi bizim spor tesislerimizde büyük zarar gördü.

Suların çekilmesiyle birlikte gördük ki Beşikdüzü suni çim sahamız, Beşikdüzü Spor Salonu'nun antrenman salonları gibi yerler kullanılamaz hale gelmiş. Buradaki durumu Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Spor Genel Müdürlüğümüze ilettik. Bakanlığımızın desteği ile tesislerimizi yine eskisi gibi aktif duruma geçecektir. Gençlerimiz ve sporcularımız kesinlikle üzülmesin en kısa sürede bakanlığımızın desteği ile spor tesislerimizi eskisi gibi yenileyeceğiz" dedi.

Ancak dün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülen maddeye göre sahaların 1 yıldan erken yapılamayacağı vurgulandı. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi, ilçede bulunan kulüplere çevre ilçelerde antrenman ve maçlarını yapmaları için destek olunmasına karar kılındı...