Beşiktaş'ta 37'si polis 44 kişinin şehit olduğu, 155 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili, sosyal medyada saldırıyı öven paylaşımlar yaptığı tespit edilen 4 kişi, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

PKK'YI ÖVÜCÜ VE DEVLETİ AŞAĞILAYICI PAYLAŞIMLAR YAPILDI

Savcılık sevk yazısında, şüphelilerin sosyal medyada Beşiktaş'taki saldırı sonrasında terör örgütü PKK'yı övücü ve devleti aşağılayacı mahiyette paylaşımlarda bulunduğu, örgütün cebir, şidddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasını yaptıkları belirtildi.

"TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAK" SUÇUNDAN 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de ifadesini aldığı şüpheliler İbrahim B., Hakan A., Filiz Ç., ve Cezmi D.'nin, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmalarına karar verdi.

TÜRKİYE GENELİNDE 235 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütüne yönelik olarak, 11 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 235 kişinin gözaltına alındığı duyurulmuştu.