ZONGULDAK (AA) -  Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)  Diş Hekimliği Fakültesinde mezuniyet töreni düzenlendi.

BEÜ Farabi Kampüsü Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, fakültenin ikinci mezunlarını geleceğe uğurlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Başarılarından dolayı öğrencileri kutlayan Özer, şöyle konuştu:

"Hem verdiği eğitimin kalitesinde iddialı hem de diş hekimliği alanıyla ilgili bölgesine tüm hizmetleri sunabilen, güçlü ve ayakları üzerinde durabilen bir fakülte hedefine kısa bir sürede ulaşmış olmaktan mutluluk duyuyorum. Öğrencilerimiz üzerilerine düşen tüm görevleri yerine getirerek zorlu pek çok sınavın ardından mezun olmaya hak kazandılar. Asıl sınavınız ise şimdi başlıyor. Başarıyı yakalamak ve ülkemize hizmet etmek için hiçbir özveriden kaçınmadan yolunuza devam edeceğinize gönülden inanıyorum."

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Oruç da mezunların bugün itibariyle ayrıcalıklı, mesuliyetli ve olağanüstü bir meslek sahibi olduklarını belirterek, mezunlara başarılarla dolu bir yaşam dileğinde bulundu.

Diş Hekimliği Fakültesi dönem birincisi Büşra Meşeci, bugünlere gelebilmek için çok çalıştıklarını ifade etti.

Mesleğin kendilerine getirdiklerine sahip olabilmek için sabrettiklerini anlatan Meşeci, "Her güzel sonuca ulaşabilmek için biraz fedakarlık etmek gerekir. Biz de bu fedakarlığı sonuna kadar yaptık. Hayatımız boyunca hem meslek edindik hem de güzel dostluklar ve anılar biriktirdik. Bugünse hayallerimizin gerçekle kavuşacağı bizim ve ailemiz için en onurlu gün" diye konuştu.

Meşeci'nin mezuniyet kütüğüne plaket çakmasının ardından öğrenciler hekimlik yemini etti.

Tören mezun olan 24 öğrencinin kep atmasıyla sona erdi.