ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi'nin (BEÜ), Oxford Üniversitesi Diyabet, Endokrinoloji ve Metabolizma Merkezi'yle (OCDEM) bilimsel çalışma yapacağı bildirildi.

BEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, OCDEM'i ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varım Numanoğlu ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu'nun, klinik araştırma üniteleri, genel endokrin, diyabet ve obezite laboratuvarları, adacık hücre izolasyon ve nakil laboratuvarlarıyla araştırmacılara ait eğitim alanlarını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Özer, topluma hizmetin BEÜ'nün öncelikleri arasında olduğunu vurguladı.

Batı Karadeniz Bölgesinin başlıca sağlık sorunları arasında yer alan diyabet ve obeziteyle ilgili çalışma yürütecek merkezi bölgeye kazandırdıklarını anımsatan Özer, şunları kaydetti:

"Dev yatırımlar yapılan merkezimiz, Türkiye'de kamuya bağlı ilk ve müstakil binası bulunan tek obezite ve diyabet merkezi. Yakında bölge halkına hizmet vermeye başlayacak merkezimizin hizmet kalitesini artırmak amacıyla uluslararası tecrübelerden yararlanmak istiyoruz. OCDEM'de yaptığımız incelemeler, bizim için oldukça faydalı oldu. Merkezimizdeki uygulamaları dünyanın en önemli merkezlerinden birisi olan OCDEM'in tecrübelerinden yararlanarak şekillendirmeyi ve OCDEM akademik personeliyle ortak bilimsel çalışmalar ve projeler yürütmeyi hedefliyoruz. Mayıs ayında hizmet vermeye başlayacak Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin üniversitemize, Zonguldak'a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."