ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni (ZGC) ziyaret etti.

Özer, burada yaptığı konuşmada, ZGC'nin üniversitenin tanıtımına önemler katkılar sağladığını belirtti.

BEÜ'nün etkinliklerinin tanıtılmasında güzelliklerinin ön plana çıkartılmasının mutluluk verici olduğunu kaydeden Özer, şöyle konuştu:

"Artık günümüzde sadece güzel şeyler yapmanız önemli değil. Türkiye'de üniversite sayıları her geçen gün artıyor. Şu anda devlet üniversiteleri bile birbirleriyle rekabet ediyor. Bu rekabeti üniversite olarak biz kendimize yanaşır, başarılı bir şekilde götürmek durumundayız. Biz üniversite olarak elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Üniversitemizin eğitim, öğretim, araştırmanın yanı sıra Zonguldak ve bölgesine hizmet üretimi kapasitesini kaliteyi de göz ardı etmeden başarılı bir şekilde genişletiyoruz."

ZGC Başkanı Derya Akbıyık ise ziyaretten dolayı teşekkür ederek, "Şehrin geleceği için üniversitemiz çok önemli. Dört yıldır orada görev yapıyorsunuz ve önemli atılımlar yaptınız. Gelecek 4 yılda da inşallah hayırlısıyla önemli çalışmalar yapacaksınız. İnşallah üniversite daha fazla büyür ve kent ekonomisine katkı verir. Bu anlamda bize basın anlamında düşen bir şey varsa her zaman hazırız" ifadesini kullandı.