ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde hemodiyaliz cihazları ile saf su arıtma cihazı sisteminin yenilendiği bildirildi.

BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal, yaptığı yazılı açıklamada, Hemodiyaliz merkezimiz 7/24 saat hizmet verecek şekilde çalıştığını belirtti.

Akut ve kronik böbrek yetmezliği nedeniyle ayaktan ve yatan hastalarda aylık ortalama 650 seans işlem yapıldığını ifade eden Merkez Müdürü Bakkal, şunları kaydetti:

"Gündüz saatlerinde ayaktan tedavi gören hemodiyaliz hastalarına ve yatan hastalara hizmet verilirken, yoğun bakımda yatan ve acil vakalara 24 saat süreyle hizmet verilmektedir. Bölgemizde hemodiyalize giren hastalara teknolojik ve bilimsel gelişmelerin getirdiği yeniliklerden en iyi şekilde faydalanmaları için gerekli tüm yatırımları yapmaktan mutluluk duymaktayız. Böbrek yetmezliği olan hastalarımıza hastanemizde yatarken ve ayaktan hemodiyaliz hizmetlerini en iyi şekilde sunmak bizler için onur kaynağıdır. Bu konuda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer'e teşekkürlerimi sunuyorum."