Türkiye kara kışın etkisi altına girdi.
Meteorolojinin dediği oldu, kış doğu illeri başta olmak üzere neredeyse tüm yurdu etkisi altına aldı.

BAYBURT
Bayburt’ta gece başlayıp sabah saatlerine kadar etkisini sürdüren kar yağışı cadde ve sokakları adeta beyaza boyadı. Kar yağışı sonarsı esnaf iş yerlerinin önünü temizlerken, belediye ekipleri karla mücadele çalışması başlattı.

ERZURUM
Kar yağışının ve soğuğun en fazla yaşandığı Erzurum’da da kar yağışı ve tipi etkili oldu. Sabah saatlerine kadar yağan kar, şehir merkezinde 8 santimetreye kadar yükseldi. Tuzlama ve temizleme çalışmaları ise her hangi bir kazaya mahal vermemek adına aralıksız devam etti.

KARTEPE
Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Kartepe’de ise kar yağışı mutlulukla karşılandı. Ateş başında toplanan yerli yabancı turistler, kardan adam yapıp sucuk ekmek yedi.

SİNOP
Sinop’ta da Meteorolojinin uyurılaranı dikkate almayan sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı bölgelerde kar kalınlığı yer yer 10-12 cm olurken, trafik polisleri sürücülere zincirsiz trafiğe çıkmama konusunda uyarılarda bulundu.

HAKKARİ
Hakkari’de etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 9 köy ve 22 mezra yolu ulaşıma kapandı. Bazı ilçelerde elektrik kesintileri meydana geldi. Özellikle yüksek rakımlarda bulunan köy yollarının açılmasının akabinde yeniden kapandığını söyleyen yetkililer, yağışların cuma gününe kadar devam edeceğini belirtti.

KARS
Kar yine en çok çocukları mutlu etti. Kars’ta önceki akşam başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatırken, gençlerin ve çocukların da eğlencesi oldu. Ellerine geçen kasalar ve poşetlerle yokuşlardan kayanlar, eğlenceli görüntülere
sahne oldu. Kimisi yere yuvarlandı, kimisi artistlik hareketler yaptı. Soğuk hava Karslı çocuklara engel olamadı.

BİNGÖL
Bingöl’de etkili olan kar, kırsal kesimde hayatı felç etti. 278 köy yolunun ulaşıma kapandığı kentte, taşımalı eğitime bir gün ara verildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğüne ait 2 kar savurma, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe, 3 kar küreme ve 101 personel olmak üzere 11 ekiple karla mücadele çalışmaları yürütülüyor.
(İHA)