Ankara Valiliği, Ayaş, Bala, Çamlıdere, Güdül, Haymana ve Polatlı ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 6 Ocak 2015 Salı günü bir gün süre ile ara verildiğini açıkladı.
Valilikten yapılan açıklamada, soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girmesi ile birlikte Ayaş, Bala, Çamlıdere, Güdül, Haymana ve Polatlı ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 6 Ocak 2015 Salı günü bir gün süre ile ara verildiği belirtilerek kar yağışının merkez ve diğer ilçelerinde, eğitim ve öğretimde aksaklığa yol açacak bir durum oluşturmaması nedeniyle, eğitim ve öğretime devam edildiği bildirildi.
Gün içerisinde alınacak meteorolojik bilgiler doğrultusunda; merkez ve diğer ilçeler ile ilgili olarak gerekli değerlendirmenin yapılacağı kaydedilerek "06-07 Ocak 2015 tarihlerinde hamile ve engelli kamu personelinin idari izinli sayılmaları, Ankara Valiliği’nce uygun görülmüştür"denildi.

EKİPLER SEFERBER OLDU
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkenti etkisi altına alan yoğun kar yağışına karşı aralıksız mücadele ederek, sorumluluk alanındaki yolları trafiğe açmak için yoğun bir çaba gösteriyor.
Büyükşehir Belediyesi Başkenti etkisi altına alan ve iki gündür devam eden yoğun kar yağışına karşı toplam 652 araç ve 2 bin personelle mücadele ediyor.
Büyükşehir Belediyesi yurdun genelinde olduğu gibi Ankara’yı da etkisi altına alan kar yağışına karşı önceki gün 15.30 dan itibaren başlayarak gece boyunca devam eden çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarla, dün gece yoğunlaşan ve bazı bölgelerde tipiye dönüşen kar yağışına karşın, aynı bölgelere tekrar, tekrar girilerek, ana arter, cadde ve bulvarların trafiğe açık hale getirilmesi sağlanıyor.
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, kent merkezinde Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan toplam 7 bin 100 kilometrelik alan olduğunu belirterek, ana arterler, cadde ve bulvarlar ile genişliği 12 metre ve üzerinde olan sokaklarda karla mücadele ve tuzlama çalışmalarının devam ettiğini bildirdiler.
Yetkililer çalışmaların 7/24 devam ettiğini ve üç vardiya halinde yapıldığını belirterek, devam eden kar yağışına karşı yolların açık tutulabilmesi için hızlı ve koordineli bir şekilde çalıştıklarını söylediler.
Başkentte devam eden kar yağışına karşı günler öncesinden şehrin yüksek noktalarında ve merkezi yerlerinde karla mücadele araçlarının hazır halde bekletildiğini ve kar yağışı ile birlikte bu araçların takviye edildiğini belirten yetkililer, yoğunlaşan kar yağışına karşı toplam 652 araç ve 2 bin personelle mücadele edildiğini bildirdiler.
Yetkililer, 92 adet unimog, 60 adet kar bıçaklı kamyon, 30 adet kamyonlu el ekibi, 50 adet greyder, 35 adet loder, 50 adet beko loder (JCB), 30 adet dozer, 200 adet normal kamyon (tuz nakli için), 25 adet bakım onarım ekibi, 40 adet kamyonet el ekibi, 40 adet kontrol aracı ile Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin karla mücadelesini sürdürdüğünü belirttiler.
Yetkililer, vatandaşların zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, trafiğe çıkan araçların mevsim koşullarına uygun lastikle çıkmaları ve toplu taşım araçlarının kullanılması gerektiğini hatırlattılar.