Resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüştü. Biden'ın görüşme sırasında, "Gülen'in iadesine federal mahkeme karar verecek. Keşke Gülen Amerika'da değil başka bir ülkede olsaydı. 15 Temmuz Türkiye'nin 11 Eylül'üdür" dediği öğrenildi.
ABD Başkan yardımcısı Joe Biden, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüşmesinin ardından açıklamada bulundu.

Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştiren ABD Başkanı yardımcısı Joe Biden, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in iade konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Biden, "Gülen'in iadesine Federal Mahkeme karar verecek. Gülen keşke ABD'de değil başka bir ülkede olsaydı" dedi.

ABD Başkan yardımcısı Jeo Biden 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'nin 11 Eylül'ü olduğunu da vurguladı.

'OLAYIN ERTESİ GÜNÜ BURADA OLMAK İSTERDİM'

ABD Başkan yardımcısı Biden ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman arasındaki görüşme 50 dakika sürdü. ABD Başkan yardımcısı Joe Biden da üzüntülerini dile getirerek "Olayın ertesi günü burada olmak isterdim" dedi.

Joe Biden’a TBMM binasını gezdiren İsmail Kahraman, bazı bilgiler verdi.

İsmail Kahraman, Joe Biden’ı uğurlarken “Demokrasinin kalesi olmaya devam edeceğiz” dedi. Biden, bu sözler üzerine “Ben sizi güveniyorum, demokrasiyi yayın” şeklinde konuştu. ABD Başkan Yardımcısı Biden daha sonra, TBMM Başkanı Kahraman eşliğinde, 15 Temmuz darbe girişiminde Meclis'in hasar gören bölümlerini gezdi.