ORDU (AA) - Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Çetin Oranlı’nın Tokat'a atanmasının ardından Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürlüğü görevine getirilen Elazığ Şube Müdürü Murat Yürekli’yi ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Tekintaş, 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde ulusal ve yerel medyanın önemli bir sınavdan geçtiğini belirterek, "15 Temmuz Darbe sürecinde ulusal ve yerel medyamız sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sesinin ve görüntüsünün en hızlı bir şekilde millete ulaştırması açısından çok önemliydi. Ulusal ve yerel medyamız bu görevini en iyi şekilde yerine getirdi. Altınordu ilçemizde ve Ülkemizin dört bir yanında sürdürülen 'Demokrasi Nöbetleri' konusunda da medyamız görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirerek bu süreci alınlarının akıyla geçirmiş oldular." dedi.

Yerel medyanın korunabilmesi için Basın İlan Kurumlarının önemli olduğuna dikkati çeken Tekintaş, "Demokrasi bir bütünlük içerisinde yürütülüyor. Basın İlan Kurumumuz da bu bütünlük içinde yerel medyanın korunması için önemli bir kurum olduğunu söyleyebilirim bu vesile ile yeni görev yerinizde başarılar dilerim." diye konuştu.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Murat Yürekli de, "Öncelikle başkanımıza ve beraberindeki arkadaşlara nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Karadeniz’in en güzel ili olan Ordu’da görev yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 15 Temmuz darbe girişiminde ulusal ve yerel medyanın destek vermemiş olması ve milletinin yanında olması bizleri gururlandırdı. Gazeteci tabiri ile Anadolu Basını her zaman devletinin yanında yer aldı, bundan sonra da devletinin yanında yer alacaktır." ifadelerini kullandı.

Başkan Tekintaş’a ziyaretinde, Altınordu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şahin Sevinç de eşlik etti.