Kurban bayramına sayılı günler kala vatandaşın gösterdiği yoğun talep nedeniyle otobüs biletleri tükendi. Firmalar, talepleri karşılamak için ek seferler koydu.
Kurban bayramına sayılı günler kala ulaşımda yoğunluklar da başladı. Kurban Bayramını memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Otogarına akın edince 6 bin sefer tamamen doldu. Firmalar seferlerin dolması üzerine talebe karşılık verebilmek için ek seferler koydu. Vatandaşın talebini karşılama noktasında sıkıntı yaşamayacaklarını belirten TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, "Özellikle şu anda talebi karşılayabiliyoruz ama şuanda şunu söyleyebilirim bayram pazartesi başlıyor. Cuma, cumartesi, pazar tüm otobüsler dolu. Firmalarımız D2 belgeli taşıtlarla sözleşme yaparak ortak taşıma yapabiliyorlar. Ek sefer düzenleniyor. Yaklaşık 6 bin tane ek sefer düzenlenecek. Bunun dışında bayramda gidişlerde mümkün olduğu kadar vatandaşlarımızın ihtiyacı karşılanacak. Turizm otobüslerimiz işsiz bir sezona denk geldi. Uzun bir bayram. Sezon finali. Onun için insanlar daha çok tatil yörelerini tercih ediyor. Bu nedenle biz 6 bine yakın ek sefer düzenleyip yolcularımızın bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Yetmediği zaman ilave seferler yapacak imkanlar var. Bu yolların hepsini sektörümüz, firma sahiplerimiz ve yöneticilerimiz deniyorlar. Yani vatandaşlar için olabildiği ölçüde karşılamaya çalışıyoruz. Hep bir güne yığılmaması lazım yolculukların. Cuma, cumartesi, pazar yüzde yüzü bulduk normal seferlerde. Ek seferlerde ufak tefek yerlerimiz var. Ek seferler açılıyor firmalar tarafından" diye konuştu.

"TEK SIKINTIMIZ YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜNDEKİ NAKİT ÖDEMENİN OLUŞTURDUĞU YOĞUNLUK "
Yavuz Sultan Selim Köprüsündeki yoğunluğun seferleri olumsuz etkilediği belirten Yıldırım, "Tabi ki üçüncü köprünün getirdiği bir sıkıntı var. Seferlerimizi aksatıyor. Rötarları arttırıyor. Onun için üçüncü köprüde kaybedeceğimiz zamanda fazla sefer yapmamızı engelliyor. Ben özellikle sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Ulaştırma Bakanımızdan hiç değilse şu bayramı insanlara zehir etmemek için mutlaka ve mutlaka ikinci köprüyü kullanma şansı versinler. Daha çok sefer yapalım, zamanı kazanalım. Bayramı insanlara zehir edip yollarda geçirmesinler. İstanbul’dan çıkışımız bir buçuk iki saati buluyor. Yoğun günlerde bir de üçüncü köprüyü dolaştığımızda çıkışlarda henüz ödeme sistemleri hazır değil. Müteahhit firma yetiştiremedi herhalde. Bu konuda İstanbul çıkışlarında ve girişlerinde büyük sıkıntılar yaşanabilir. Bir an önce bununla ilgili kararı Ulaştırma Bakanlığının ’bayramda köprülerin ikisi de serbesttir’, demesini bekliyoruz biz. Biz Ulaştırma bakanlığımızla koordineli çalışıyoruz. Korsan taşımanın önüne geçmek için vatandaşlarımız belgesiz firmalardan bilet alıp mağdur olmasın diye. Biz vatandaşları korsanların eline teslim etmemek için olabildiği kadar ek sefer yapacağız" şeklinde konuştu.
(İHA)