Bu yıl 18’incisi düzenlenen ve 500’ün üstünde başvurunun gerçekleştiği ‘İhracatın Yıldızları-Türkiye’nin Gizli Şampiyonları’ yarışmasının final gecesinde 22 firma ödüle layık görüldü. Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan ihracatçı firmaları tevşik etmek, gelişim ve sürdürülebilirliklerini desteklemek amacıyla düzenlenen yarışma, her yıl yeni başarı hikayelerini ortaya koyuyor. 
Jüri üyeliklerini Osman Saffet Arolat, Osman Ata Ataç, Hülya Ekici, Şefik Ergönül, Hakan Güldağ, Vahap Munyar, Rabia Tuğçe Özdemir ve Seren Ulualp Özüt’ün yaptığı yarışmada yılın İhracatçısı ödülünü Arçelik elde etti. Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer’e ödülünü Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan takdim etti. 
Yarışmada Girişimcilik Şampiyonluğunu ise Trabzonlu bir firma Bilgin Çiçekçilik elde etti. Bilgin Çiçekçilik’in sahibi Süleyman Bilgin ödülünü yarışmanın jürisi Osman Ata Ataç’ın elinden aldı. 
Trabzon Sürmene’de baba mesleği tıbbi ve aromatik bitkiler ile doğal çiçek soğanı ihracatı işini 36 yıldır sürdüren Süleyman Bilgin, Karadeniz Bölgesi’nin yaylalarında doğal olarak yetişen bitkiler ve çiçek soğanını tedarik ederek Avrupa’nın çeşitli ülkelerine ihraç ediyor.