GİRESUN (AA) - Yağlıdere ilçesinde vatandaşlara Bilinçli Aile, Bilinçli Toplum Projesi kapsamında hijyen ve sağlık gibi konularda eğitim verildi.

Kanlıca köyünde gerçekleştirilen etkinlikte kişisel bakım, çevre, ev ve öğrencilerin temizliği, aile içi iletişim, kanser gibi konular anlatıldı.

İlçe Müftü Vekili Muhammet Yaşar Yazıcı, seminer öncesi yaptığı konuşmada, kurumlar olarak vatandaşın ayağına gidip onları bilinçlendirmek istediklerini belirterek, halkın sorunlarına yerinde çözüm üretebilmek amacıyla projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Projedeki ana amacın bilinçli toplumu yaygınlaştırmak olduğunu vurgulayan Yazıcı, şöyle konuştu:

"Bizim amacımız ilk önce her şeyin temeli olan sağlık ve sağlığın vazgeçilmezi olan hijyen konusudur. Şu an köylerimizde evlerimizin temizliği, çevre temizliği, kişisel bakım ile kişisel temizlik, okula gönderdiğimiz öğrencilerimizin temizliği gerçekten sorunlarla doludur. Bizler de bu yüzden ilçe müftülüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü, ilçe sağlık müdürlüğü olarak böyle bir eğitimin verilmesini uygun gördük. Bizlerin buradaki amacı kimseyi küçük görmek değildir. Bizler kurumlar olarak vatandaşın ayağına giderek hizmet vermek istiyoruz."

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Soylu ise ilçe merkezindeki aileler ile temas kurabildiklerini ancak köylerde yaşayan vatandaşlarla fazla görüşülemediğini anlattı.

Köydeki vatandaşların ayağına giderek onların sesi olmak istediklerini ifade eden Soylu, vatandaşların çözüm beklediği konuları ayaklarına giderek sunmak istediklerini aktardı.

Sağlık Müdürü Muhlis Çoban da bugün köy halkı ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.