Self Cooking Center özellikleri ile zaten çok üstün özelliklere sahip olan Rational, iCombiPro özellikleri ile kendini büyük oranda geliştirdi.

iCombiPro modelleri, eski SCC versiyonuyla gelen 5 duyu özelliklerini de bir seviye yukarı taşıdı. SCC ile gelen deneyiminin üzerine koyarak devam etmesi aslında tecrübeli bir ürün modeli olduğunu ortaya koyuyor. 5 duyu özelliklerinde olduğu gibi, hisseden ve öğrenen bir yapı geliştirilmiş durumda. Ayrıca şeflerin her bir hareketini dikkatlice izler ve hafızasına alır.

Şeflerin istedikleri sonuçları çok iyi bir şekilde analiz edebilen Rational iCombiPro modelleri, ortamın nemini, hava akım hızını ve sıcaklığı otomatik olarak ayarlayabilir. Bu da fırınların dinamik bir şekilde davranan bir ürün olmasını sağlamıştır.

Tepsiye yerleştirilen bifteklerin kalınlığını algılayabilen iCombiPro, tepsiye yüklenen patateslerin de normalden fazla olması durumunu tespit edebilir ve buna uygun olarak, istenen sonuca ulaştıran ayarları kendisi uygular.

iCombi Pro Akıllı Özellikleri

Akıllı özelliklerin ilki iDensityControl, yüksek performanslı hava sirkülasyonu ve nem alma fonksiyonuyla yaklaşık %10 daha kısa pişirme süresi ve yaklaşık %50 daha yüksek verim sağlar. Ayrıca köşelere varıncaya kadar eşit pişirme sonucu elde edilmesini sağlar. Sezgisel kullanım konsepti sayesinde optimum kullanıcı desteği sunar ve hataları en aza indirir.

iCooking Suite akıllı özelliği ise her zaman istenen pişirme sonucuna ulaşılması görevini üstlenir. Aynı üründen bazen 1 bazen ise 20 tepsi birden pişirmek gerekir. Burada önemli olan nokta her zaman tam da istenen şekilde pişmesini sağlayabilmektir. İşte mutfak şeflerinin yapması gereken, sadece işi Rational Fırına bırakmasıdır.

Rational Fırın, iProductionManager ile kontrolü ele alıyor. Ekranda yemekleri belirleyin, yeter. Nelerin bir arada üretilebileceğini ekranda hemen görebilirsiniz. Artık geriye sadece pişirme işleminde zaman verimliliğinin mi yoksa enerji veriminin mi tercih edilmesini istediğinizi belirtmek kalır. Sistem her rafı ayrı ayrı denetler. Böylece pişirme süreleri akıllı bir şekilde miktara ve istenen sonuca göre uyarlanır.

12 dakikada ultra hızlı temizlik yapan iCareSystem sayesinde en inatçı lekeleri bırakan yemeklerin ardından farklı yemekleri fırına sürmek mümkündür. Böylece temizliğin ardından, lezzetler birbirine karışmadan veya rahatsız edici kokular çıkmadan çalışmaya devam edebilirsiniz.