Diyarbakır’da, 6-7 Ekim’de yaşanan Kobani olaylarında hayatını kaybeden Hasan Gökgöz’ün çocuğu dünyaya geldi. Dünyaya babasız gözlerini açan bebeğe Hasan adı verildi.
Türkiye’nin bir çok ilinde 6-7 Ekim tarihinde Kobani’de yaşananlara dikkat çekmek için yapılan sokak gösterilerinde bir grup tarafından 3 arkadaşıyla birlikte Kurban Bayramı için yoksullara et dağıttığı esnada öldürülen Hasan Gökgöz’ün önceki gün çocuğu dünyaya geldi. Babasız doğan bebeğe Hasan ismi verildi. Torununa, oğlunun ismini vererek oğlunun anılarına yaşatacağını aktaran Mehmet Gökgöz, küçük Hasan’ın babasının yolunda gideceğini söyledi.

"TORUNUM OLDUĞU İÇİN ÇOK SEVİNÇLİYİM"
Oğlunun vahşice öldürüldüğünü dile getiren Gökgöz, katillerin bulunması için çağrıda bulundu. Oğlu Hasan’ın Kurban Bayramı günü yoksullar için kurban etti dağıttığı esnada arkadaşlarıyla birlikte önce dövülerek, daha sonra silahla öldürülüp yüksek bir yerden atıldığını anlatan baba Gökgöz, böyle bir vahşetin ilk kez yaşandığını söyledi. Katillerin yakalanmadığı için üzgün olduklarını kaydeden Gökgöz, oğlunun katillerinin bir an önce yakalanması istedi. Gökgöz, "Oğlumu öldürdüler iki yetim bıraktılar. Bir oğlu iki yaşında, diğeri ise 2 gün önce dünyaya geldi. Oğlum Hasan, Salı günü akşam ezanı esnasında öldü, torunum Hasan da yine Salı günü akşam ezanında doğdu. Torunum olduğu için çok sevinçliyim. Bir Hasan gitti, bir Hasan geldi. Küçük Hasan, babasının yolunu takip edecek. Hasan büyüdüğünde babasını sorduğunu ona, ‘Baban fakirlere kurban etti dağıtırken katlettiler, senin de adını babanın yolunu takip etmen için Hasan bıraktık’ diyeceğim. Diğer oğlu Furkan Muhammed, babası televizyonlarda çıktığı vakit, koşup baba baba diye sesleniyor" dedi.

"BAŞBAKAN DAVUTOĞLU EVİMİZE GELECEK"
Gökgöz, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun torunun dünyaya gelmesinden sonra telefonla arayarak, desteğini sunduğunu ifade ederek, önümüzdeki günlerde Diyarbakır’a gelip, kendilerini ziyaret edeceğini bildirdi. Gökgöz, Başbakan Davutoğlu’ndan oğlunun katillerinin bulunmasını talep ettiğini Başbakan Davutoğlu’nun ise, Hasan Gökgöz’ün katillerinin bulunması için yoğun çalışmalar yürüttüğü söyledi. Gözgöz, "Başbakan Davutoğlu’nun beni aramasından dolayı mutlu oldum. Bana, ’Gözün aydın. Bir Hasan gitti, bir Hasan geldi.’ sözleri söyledi. Başbakan, Diyarbakır’a geldiğinde beni ziyaret edeceğini anlattı" şeklinde konuştu.
(İHA)