SAMSUN (AA) - Ayvacık Kaymakamlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Bir Şehit Olur Bin Diriliriz Projesi" kapsamında Yozgat'tan gelen şehit yakınları ve gaziler ilçede ağırlandı.

Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca, proje kapsamında ilçeye gelen şehit yakınları ve gazileri Ayvacık Çok Programlı Lisesi'nde düzenlenen programda konuk etti.

Şehit aileleri ve gazilerin, ellerinde bayrak, dillerinde Kur'an, gönüllerinde vatan sevgisiyle namuslarını çiğnetmemek adına şehadet şerbeti içenlerin emaneti olduklarını belirten Kuruca, "Sizin acınızı ve gururunuzu paylaşmaktan onur duyuyoruz. Her birimizi kendi evladınız gibi görme şerefini bizlere bahşetmenizi temenni ediyor, tek yürek ve tek nefes olarak sizlere sesleniyoruz." dedi.

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı da her Yozgatlı'nın Kınalı Hasan'ın hikayesi ile büyüdüğünü dile getirerek, "Her Yozgatlı gibi her Ayvacıklı da her 'Türküm' diyen de anasının Kınalı Hasan'ın kınasını başına nasıl yaktığı ile büyümüştür. Onu kendine destur edinerek büyümüştür. Şehitlerimize yakın ilgi ve alaka gösteren Kaymakamımıza, projeye destek olan köy muhtarlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında öğrenciler tarafından yazılan mektupların da yer aldığı hediye paketleri, şehit aileleri ile gazilere verildi. Gaziler ile şehit yakınları, daha sonra kendileri için düzenlenen geziye katıldı.