TRABZON (AA) - Karslı besici Subay Soysal'ın yetiştirdiği bir ton ağırlığında "Serkan" adlı 3 yaşındaki boğası, Trabzon'un Ortahisar ilçesinde kurulan kurban pazarında, 13 bin liradan satışa sunuldu.

Kars'ın Akyaka ilçesinde yetiştirdiği büyükbaş hayvanlarını Kurban Bayramı öncesi satmak için Trabzon'a getiren Sosyal, özenle yetiştirdiği 3 yaşındaki "Serkan" adlı boğayı da satışa çıkardı.

Kurban pazarındaki en büyük kurbanlıklardan birisi olan "Serkan", Trabzon'un Ortahisar ilçesinde kurulan kurban pazarını gezen vatandaşların ilgi odağı oluyor.

Soysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçim kaynağı hayvanlarını Kurban Bayramı öncesi satmak için Trabzon'a getirdiklerini belirtti.

Bir ton ağırlığındaki boğasını 13 bin liradan satışa çıkardığını belirten Soysal, şu ana kadar boğasına alıcı çıkmadığını aktardı.

"Serkan" adını verdiği boğayı daha önce damızlık olarak kullandığını ifade eden Soysal, boğaya pazarda eşdeğer rakip göremediğini söyledi.

Soysal, belediyenin belirlediği rayiç fiyatlara göre boğa Serkan'ın 17 bin lira etmesi gerekirken 13 bin liraya dahi alıcı bulamamaktan yakındı.