Türkiye’nin en iyi psikologları arasında gösterilen Karşıyaka psikolog Mehmet Kılıç’ın bulunduğu Değişim psikolog merkezi ile hazırladığımız içeriği okumak için devam edebilirsiniz.

Bireysel danışmanlık alan bireyin seans aşamaları şu şekildedir. İlk aşamada bireyin yaşamı içerisindeki en acil olan krizin kontrol altına alınmadı ve çözülmesi amaçlanır. Bu yüzden kriz müdahalesi ye krizle başa çıkma stratejileri üzerine çalışmalar gerçekleştirilir.

İkinci aşamada, bireyin kriz durumunun altında yatan asıl duygu, düşünce ve de davranışın bulunması için çalışmalar bu yönde ilerletilir. Bu aşamada bireyin düşünce yapısı keşfedilir. Bilişsel manada yeniden yapılanma gerçekleştirilir. Bu süresin sonuna doğru birey daha gerçekçi, işlevsel düşünme tarzı geliştirmesi sağlanmış olur. Bu değişim, bireyin çok daha sağlıklı duyguları tatması ve daha işlevsel karşılıklar vermesine yol açılır. Bu aşama içerisinde bilişsel davranış terapisinden yardım alınır.

Üçüncü aşamada ise, bireyin işlevsel olmayan duyguları geçmiş yaşantılarıyla kazanmış olduğu başa çıkma stratejileri keşfedilir. İlerleyen süreçte çocukluk yaşantıları tekrardan ele alınır.

Bireysel Danışmanlık Hizmeti Hangi Durumlarda Alınmalıdır?

Bireysel danışmanlık hizmeti, depresyon, kaygı, obsesif kompülsif bozukluk, ilişki bozuklukları, kaygı problemleri, sürekli ağlama isteği, hayattan keyif alamama, psikomatik sorunlar, terk edilme duygusu, boşanma, aldatma ve aldatılma, sosyal izolasyon, yüzeysellik, ilişki içerisinde yaşanan tatminsizlik, başkalarına güvenememe, şüphecilik, bağlanamama, hayata dair problemler, güvensizlik, memnuniyetsizlik, eleştirme, suçlama cezalandırma, muhtaçlık duygusu, hayatın sorumluluklarına karşı endişe, yalnızlık, başkalarına ait olarak yaşamak, karamsarlık içerisinde yaşamak, diğerleri için yaşama, platonik ya da karşılaşılmayan aşk ve sevgi durumları, yabancılaşma duygusu, sürekli devam eden mutsuzluk hissi, değer verilme konusunda duyulan ihtiyaç, takıntılı düşünceler, kendini bırakamama, bağımlılık, yalnız yaşayamama, melankoli, zihin doluluğu, dikkat kaybı sorunları, eksiklik duygusu, iş hayatında kaygı sorunu, boşanmayla başa çıkamama, üniversite sınavı hakkında kaygı, huzursuzluk, somatizasyon, sosyal fobi, panik atak haricinde temel psikolojik şikayetler için bireysel danışmanlık hizmeti alınabilmektedir.

Üniversite sınavının yol açtığı psikolojik problemler gençlerin bu yaşlarda ağır travmalar, kaygı problemleri ve daha bir sürü sorunla karşı karşıya kalmasına yol açmaktadır. Gençlerin ileriki hayatlarında böyle durumlarla başa çıkması için profesyonel destek almasının büyük bir önemi bulunmaktadır.

Bu yazıyı hazırlarken destek olan uzman hakkında daha fazla detaylı bilgi için Mehmet Kılıç psikolog sitesini ziyaret edebilirsiniz.