ZONGULDAK (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yeni uygulaması kapsamında, köylerdeki bitkisel ve hayvansal üreticilerin tek işletme altında toplanarak "Birlikte Üretim" projesi uygulanacağı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında Zonguldak'ta üç köyün pilot köy seçileceği ve ürün desteğinde bulunacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Müdür Vekili Cemalettin Çataklı, şunları kaydetti:

"Çiftçilerimiz bir araya gelip tek işletme gibi değerlendirip hayvansal ve bitkisel üretim yapacaklar. Girdiler ortak temin edilecek, çıktılar ise birlikte pazarlanacak. Bir köyden en az otuz kişi bir araya gelip 'Birlikte Üretim' projesini gerçekleştirecekler. Zonguldak il genelinde öncelikle mandacılık, manda yoğurdunun coğrafi işaret ile Türkiye genelinde pazarlanması konusunda yardımcı olacak. Koyunculuk ve büyük baş hayvancılık düşünüyoruz. Ayrıcı organik fındık düşünüyoruz. Bunlar arasında üç ürün seçeceğiz. Bu nedenle üretici birliklerimizi, ziraat odalarımızı, ilçe müdürlerimizi ve paydaşlarımızı bu konuda bilgilendiriyoruz."