TOKAT (AA) - Tokatlı demir ustası Murat Gürses, kent ziyareti sırasında birlikte yapmaya çalıştıkları baltayı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a hediye etmeyi amaçlıyor.

Demir ustası Gürses, 30 Eylül'de Tokat Sanayi Sitesinde tamaslarda bulunduğu sırada iş yerini ziyaret eden Bakan Işık ile balta yapımında kullanılan sıcak demiri birlikte dövmüştü. Bakanın ziyareti sonrası demiri baltaya dönüştüren Gürses, yaptığı baltayı Bakan Işık'a hediye etmek istiyor. 

Gürses, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demircilik mesleğinin ailelerinde dedesinden bu yana sürdürüldüğünü söyledi.

Demircilikle 35 yıldır uğraştığını dile getiren Gürses, yaklaşık 100 yıldır ailesinin bu işi yaptığını kaydetti.

Bakan Işık'ın iş yerini ziyaretinde bir iki çekiç vurup ayrılmak istediğini anlatan Gürses, "Dur bakanım, işi bitirelim' dedim. Baltayı bitirene kadar bakanı çalıştırdık. Damgasını bile bakan beyle yaptık. Damgasını, çekicini o vurdu. Şimdi birlikte yaptığımız baltayı Bakanımıza hediye etmek istiyorum" dedi.

Bakan Işık'ın iş yerlerini ziyaret etmesini beklemediğini ifade eden Gürses, Bakanın esnafı gezmesi, içli dışlı olmasının çok güzel bir şey olduğunu söyledi. 

Bir baltayı 2 saatte yaptığını bildiren Gürses, "Günde 5-6 tane yapıyoruz. Bakan beyle de bir balta yapmış olduk. Bunu bizzat götürüp kendisine vermeyi düşünüyorum. Gidemezsem bir dahaki gelmesine verebilirim. O bizi ziyaret etti, biz de onu ziyaret ederiz" ifadelerini kullandı.