ÇORUM (AA) - Polonya’dan bisikletlerle 15 ülkeyi gezmek için yola çıkan 36 kişilik grup, 33'üncü günün sonunda Çorum'a geldi.

Polonya’da bisikletlilerin kurduğu NINIWA Team tarafından organize edilen bisiklet turuna 36 kişi katılıyor. Polonya'dan 33 gün önce yola çıkan grup, Ukrayna, Rusya, Gürcistan ve Ermenistan'ı geçerek Türkiye'ye ulaştı. Yaklaşık 4 bin 545 kilometre yol yapan grup, Osmancık ilçesinde yemek molası verdi.

Grup lideri Thomas Maniura, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Ağustos’ta Polonya’dan yola çıktıklarını ve 15 ülkeyi kapsayan 7 bin 500 kilometrelik bir bisiklet turu planladıklarını söyledi.

Grubun sadece bisiklet meraklılarından oluştuğunu anlatan Maniura, "Bisikletle şimdiye kadarki en uzun seyahatimizi planladık. Toplamda 15 ülke geçeceğiz. Polonya'dan yola çıktık, Ukrayna, Rusya, Gürcistan ve Ermenistan'ı geçerek 33 günde buraya geldik. Şimdiye kadar 4 bin 645 kilometre yol aldık. Buradan İstanbul'a doğru hareket ediyoruz. Türkiye'den sonra Bulgaristan'a geçeceğiz. Daha sonra da Balkan ülkelerini geçerek Polonya'ya dönüş yapacağız." diye konuştu.

Patryk Lubiejewski de yaş sınırlaması olmadan sadece bisiklet meraklılarıyla tur düzenlediklerini belirterek günde yaklaşık 150 kilometre yol aldıklarını kaydetti. Belirli güzergahlarda kamp yaptıklarını dile getiren Lubiejewski, bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadıklarını ifade etti.

İlçedeki bir fırın ile marketten alışveriş yapan gruba, bir polis ekibi de eşlik etti. Molanın ardından polis eskortu eşliğinde yola devam eden grup, İstanbul karayolundan Tosya'ya hareket etti.