Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Tatvan ilçesinde teröristlerce dün polis noktasına düzenlenen saldırı ve sonrasında mahallelere yapılan sızmaların ardından 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Konu ile ilgili değerlendirme yapan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, özellikle Tatvan halkına teşekkür ederek, gösterdikleri duyarlılıkla güvenlik güçlerine destek olduklarını söyledi. Vali Çınar, "Dün gece saat 22.00 sıralarında Hanelmalı köyü ve diğer dağlık alandan teröristler tarafından Tatvan-Van yolu üzerinde bulunan polis noktamıza roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Burada nöbet tutan arkadaşlarımızın hemen karşılık vermesi üzerine saldırı püskürtüldü. Ancak şehre sızma planı ile geldikleri için bahsettiğimiz alandan roket ve uzun namlulu silahlarla mahallelerimize sızmaya çalıştılar. Valilik olarak dün geceden itibaren bugün saat 10.00’a kadar sokağa çıkma yasağı kararı aldık. Orada aldığımız bilgiler gelen teröristlerin halkı mahalleden zorla sokağa dökme gayretine girdiklerini, vatandaşların buna itibar etmediklerini öğrendik. Mahalle arasındaki polis araçlarına saldırılar da düzenlediler. Çok şükür bir kaybımız yok. Saldırıya gelen teröristler coğrafi şartları kullanarak tekrar kaçtılar. Kaçış noktalarına kobra helikopter ve karadan operasyon yapıldı. Arama çalışmaları devam ediyor. Burada Tatvanlı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Nusaybin, Sur gibi diğer illerimizi cehenneme çeviren, aileleri topraklarından, evlerinden sürgün eden anlayışa itibar etmedikleri için teşekkür ediyorum. Teröristler hayallerini gerçekleştirmeyecekler. Emperyalistlerin önlerine konulan hayallerinin suni hayaller olduğunu belirtmek isterim. Gençlerimize, özellikle Kürt gençlere sesleniyorum. Birlik, beraberlik içinde olmazsak hiçbir zaman özgür olamayız, barış sağlayamayız. Kardeşlik, birlik sadece bizim rahat ve özgür yaşamamızı sağlayabilir. Diğer her türlü ırkçılığa dayalı hayaller gençlerimizin boşu boşuna ölmelerine neden olur. Bu cennet vatanın huzurunu kaçırmaktan başka işe yaramaz" dedi.

"10 KIŞI GÖZALTINA ALINDI"
Vali Çınar, saldırı sonrasında terör örgütü mensuplarına destek verdiklerini tespit ettikleri 10 kişiyi gözaltına aldıklarını da belirterek, "Mahalle arasında işbirlikçi olduklarını düşündüğümüz 10 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri devam ediyor. Daha sonra da savcılığa sevk edilecekler" diye konuştu.

"UZMAN ERBAŞIN KOLU VE BACAĞI KOPTU"
Saldırı sonrasında polis ekiplerine destek amacıyla bölgeye asker sevk edildiğini ifade eden Vali Çınar, "Dün polis bölgesine yapılan saldırıdan sonra askeri birliklerimiz ve polislerimiz teröristlerin kaçış noktalarına konuşlandılar. Ancak bu görev ifası sırasında daha önceden bölgeye yerleştirilen mayının patlaması sonucunda bir uzman erbaşımızın kolu ve bacağı koptu. Derhal tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi yok, ancak bir kolunu ve bacağını kaybetti" ifadelerini kaydetti.
(İHA)