TRABZON (AA) - Bitlis'teki terör operasyonunda yaralanan Uzman Çavuş Abdüssamet Kurt, GATA'daki tedavisinin ardından Trabzon'un Of ilçesindeki baba ocağına döndü.

GATA'daki tedavisinin ardından Pınaraltı Mahallesi'ndeki baba ocağına gelen Kurt'u, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ziyaret etti.

Kurt ve ailesine "geçmiş olsun" dileklerini ileten Sarıalioğlu, "Vatanımız için kahramanca mücadele veren Abdüssamet ile gurur duyuyoruz. Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak, milletimizin huzur içinde yaşamasını sağlamak amacıyla kahramanca şehit düşen vatan evlatlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum." dedi.

Ailenin maddi ve manevi her sorununu çözmek için hazır olduklarını belirten Sarıalioğlu, şöyle devam etti:

"Bir şey bizi mutlu ediyor. Askerimiz kendini yeni yeni toparlıyor ancak bir an önce iyileşip görev yerine dönmek istiyor. Ülkenin bütünlüğü, devletin bekası, bayrağın varlığı için iyileşir iyileşmez cepheye yeniden koşmaya ant içmiş bu milletin evlatları var olduğu sürece, Allah'ın izniyle bu ülkeye hiçbir şey olmaz."

Gösterdiği kahramanlık nedeniyle Kurt'a Of halkı adına teşekkür eden Sarıalioğlu, "Dileğim terör olaylarının bir an önce son bulması ve böyle acıların bir daha yaşanmaması. Terör bitene kadar devlet mücadeleye devam edecek." diye konuştu.

Kurt ve ailesi, ziyareti dolayısıyla Sarıalioğlu'na teşekkür etti.

Uzman Çavuş Abdüssamet Kurt, Bitlis-Hizan karayolu Çeltikli Karakolu yakınlarındaki Sehi ormanlarında gerçekleştirilen operasyonda, arazi arama tarama çalışmaları sırasında, teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcının uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi sonucu yaralanmıştı.