BİTLİS (AA) - Bitlis'in Hizan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yapılan saldırı sonucu 25 yaşında şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Bahattin Dolma, törenle memleketi Sinop'a uğurlandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı Bitlis İl Jandarma Komutanlığı önündeki tören alanına getirilerek öz geçmişi okundu.

Törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Cenab-ı Allah'ın Türk milletini vatansız bırakmamasını dileyerek, vatanın namus, özgürlük, haysiyet ve şeref olduğunu söyledi.

"Vatanın kahramanları, ordumuz, polisimiz ve korucularımız, ana ve babalar gibi şerefli insanların omuzlarında dimdik durur ve yükselir" diyen Çınar, "Her yandan bir saldırı var. DAEŞ, DHKP-C, PKK ve son yaşadığımız o büyük kalkışmada FETÖ dediğimiz terör örgütü ve bütün taşeronları, tarihin her döneminde soykırımlar, zulümler, kirli ve karanlık işler yapmış emperyalist egemenler kendi kirli emellerini gerçekleştirmek için bunları üzerimize salıyorlar." ifadesini kullandı.

- "Tarih bunları hainler olarak yazar"

Cenab-ı Allah'ın içeride ve dışarıda fitne ve fesad yapan düşmanlara fırsat vermemesini dileyen Çınar, şöyle konuştu:

"Biz buradayız, dimdik ayaktayız. Bu millet, ordumuz, askerimiz, korucumuz ve polisimiz kendisine şehit olmayı şeref bilir, bir adım geri atmaz ve atmayacak. Herkesin hevesi kursağında kalacak. Bu yetmeyecek ama gereğini de milletimiz ve devletimiz yapacaktır. Birileri dağlarda fareler gibi saklanır, oradan oraya kaçar, işbirlikçi hainlerinin yardımıyla saklanma yöntemlerinden başka bir şey bilmez. Erkekleri kadın kıyafeti etek giyip şerefsizce insanların, kadınların ve çocukların oturduğu lojmanlara roket atar, kalabalıkların ortasına bombalar koyar, pislik gibi ölürler. Gelecek nesiller dua yerine bunlara lanet okur. Tarih bunları hainler olarak yazar."

- "Birileri de şerefiyle ölür"

"Birileri de şerefiyle ölür, vatanını ve milletini savunurken, etek giyenlere karşı erkekçe ölür" diyen Vali Çınar, "Tarihte gelecek nesiller de bunları lanet yerine büyük dualarla anar. Bu da büyük bir şereftir. Cenab-ı Allah'tan şehidimize rahmet, yaralılarımıza da şifalar diliyorum. Şehidimizin ailesine ve silah arkadaşlarına sabırlar diliyorum." ifadesini kullandı.

Asker kıyafeti giyerek törene katılan ve ayakta durmakta güçlük çeken şehidin eşi Büşra Dolma'yı, askeri personel teselli etti. Eşinin tabutuna sarılarak fotoğrafını öpen Dolma, gözyaşlarını tutamadı.

İl Müftü Vekili Ramazan Çiftçi'nin dua okumasının ardından şehidin naaşı memleketi Sinop'a uğurlandı.

Törene Vali Yardımcıları Kamil Güzel ve Hakan Şeker, Tatvan 10. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Taner Dinç Yürek, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Mustafa Gezer, kurum amirleri, askeri erkan, polis memurları ve vatandaşlar katıldı.