SAMSUN (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Sadece kendi bölgemizde, kendi memleketimizde değil, bizler büyük bir iyilik hareketinin parçasıyız, evrensel bir hareketiz." dedi.

Kınık, Türk Kızılayı Samsun Kampı'nda 81 ilden gelen gönüllü gençlerle buluştu, eğitimlerini tamamlayan 32 kişiye Genç Kızılay Yetki Belgesi verdi.

Gençlere, Türk Kızılayının kuruluşu ve önemini anlatan Kınık, gençlerin bu hareketi geleceğe taşıyacağını vurguladı.

"Sizler herhangi bir sivil toplum kuruluşunun gençlik hareketinin liderleri değilsiniz. Sizler dünyada yaklaşık 20 milyon üyesi olan, gönüllüsü olan büyük bir hareketin, evrensel bir hareketin, sınırları aşan bir hareketin liderlerisiniz." diyen Kınık, gençlere gelecekte taşıyacakları sorumluluğu hatırlattı.

Gençlerden Türk Kızılayı konusunda daha çok bilgi sahibi olmalarını isteyen Kınık, şunları söyledi:

"Bu sorumluluk bütün insanlığa... İnsanlığın vicdanı olduğunu hatırlatan bir renk taşıyorsunuz, bir arma taşıyorsunuz. 'İnsanlık öldü, insanlık bitti, bu acılarla artık yaşanmaz, batsın bu dünya.' denilen noktada sizin ortaya çıkarak 'İnsanlık ölmedi, vicdan halen var, insanlık halen var, bir başkasının derdiyle dertlenmek, bir çıkarı olmasa da canından can vermek, onun acısını dindirmek, düşeni tutup kaldırmak halen mümkün. İşte biz bu hareketin mensuplarıyız.' demeniz gerekiyor. Kim olursa olsun mazlumun yanında olmak, kim olursa olsun zalimin karşısında olmak gibi vicdani bir duruş sorumluluğumuz var."

Türk Kızılayının hangi coğrafyada olursa olsun mazlumun yanında olduğuna dikkati çeken Kınık, "Nerede bir sıkıntı varsa, nerede bir insan ızdırabı varsa, 'O ızdırabı nasıl dindirebilirim?' diye sormak... Sadece kendi bölgemizde kendi memleketimizde değil, bizler büyük bir iyilik hareketinin parçasıyız, evrensel bir hareketiz. Genç Kızılay da uluslararasılaşma noktasında önemli adımlar atıyor." diye konuştu.

Kınık'a, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Habib Demirel ve Türk Kızılayı Orta Karadeniz Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım eşlik etti.