TÜFAD Trabzon Şubesi’nde BNU üyeleri Ömer Sağıroğlu, Zeyyad Kafkas, Semra Turan ve Sezgin Oğul’un beraber yaptıkları tanıtım toplantısına,  eski futbolcu ve antrenörler ile basın mensupları katıldı.
BNU Altın Kolye Futbol Turnuvası’nın bu yılki organizasyonu, yakın zaman önce kaybettiğimiz ve ilk turnuvanın genel koordinatörlüğünü de üstlenen duayen gazeteci Turgut Özdemir anısına düzenlenecek. Turnuva bu yıl 2004 ve 2005 doğumlu futbolcuların yarışacağı tek kategoride oynanacak.
Bu yıl ikincisi düzenlenecek ve 14 Temmuz’da başlayacak olan olan BNU Altın Kolye Futbol Turnuvası’nın tanıtım toplantısında konuşan BNU üyesi ve Trabzonspor Başkan yardımcısı Ömer Sağıroğlu  “Bizim neslin uşakları bilir, bu organizasyon 1977 senesinde Trabzonspor Ziyabey sahasında, Sadi Tekelioğlu hoca ve arkadaşları tarafından düzenlenen sosyal bir aktiviteydi o dönemlerde.  Turnuva bir ekip ruhu oluşturuyordu, mahalle arkadaşları ile bir araya geliniyordu. Komşuluğu ve takımdaşlığı yaşatıyordu ve bu arkadaşlık da sürekli devam ediyordu. Bu organizasyon 1983 senesine kadar devam etti ve bu dönemler Trabzonspor’un şampiyon olduğu zamanlardı. O günü yaşayan Bizim Neslin Uşakları’ndan arkadaşlarımız ve hocalarımız var ve onlarla beraber olmaktan da son derece mutluyuz. Biz, Bizim Neslin Uşakları derneği olarak bu organizasyonu yeniden yapmak ve devam ettirmek için bir adım attık. Bu sene de bunun ikincisini yapmak için buradayız. Kendisini rahmetle andığım Turgut hocam, bir önceki sene bizim bu konuda çok kahrımızı çekti ve bize çok katkıları oldu. Bu sene de bu etkinliğimizi onun yerine Hayri Tekelioğlu hocamız ile birlikte yapacağız. Bu sezon ki turnuvamızın ismini de kendisini anmak adına “Turgut Özdemir Altın Kolye Futbol Turnuvası” diye adlandırmak istiyoruz. Tekrardan Allah Rahmet eylesin diyoruz.  “ ifadelerini kullandı.


Trabzon ASKF Başkanı ve Trabzonspor yönetim kurulu üyesi  Burhan Cahit Erdem ise turnuvayı düzenleyenlere teşekkür ederek  “ Altın Kolye Turnuvasının yapıldığı dönemde oynayan arkadaşlarımızın çoğu şimdi belli bir yaşta, bir kısmı Trabzonspor’da yöneticilik yapıyor bir kısmı da Bizim Neslin Uşakları’nda görev yapıyor. O zamanlar Trabzonspor oyuncu seçmiyordu, bu turnuva sayesinde futbolcu ayağına geliyordu. Şimdi tekrar o heyecanı bize yaşatan Bizim neslin Uşakları’na çok teşekkür ediyorum. Bu spor aktivitelerinin artarak devam etmesini diliyorum“ dedi.
Bizim Neslin Uşakları Derneği tarafından geleneksel hale getirilmek istenen ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan turnuvada statü ve yaş guruplarında değişikliğe gidildi. BNU Altın Kolye Futbol Turnuvası bu yıl 2004 ve 2005 doğumlu futbolcuların yarışacağı tek kategoride oynanacak.
Bireysel insiyatifle mahallelerden oluşturulacak takımların yarıştırılması planlanan turnuva yine renkli görüntülere sahne olacak.Turnuvaya başvurular 1 Haziran itibariyle www.bnualtinkolye. com sitesi üzerinden yapılabilecek.