Hollanda Utrecht’te düzenlenen turizm fuarında Bodrum yoğun ilgi gördü.
Hollanda’nın Utrecth kentinde düzenlenen Utrecth Turizm Fuarı’na Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Başkanı Mehmet Kocadon da katıldı. Bodrum standında misafirleri ağırlayan Başkan Mehmet Kocadon’a Bodrum’dan çok sayıda turizmci ve Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri de eşlik etti.
Bodrum standını ziyaret edenler arasında Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Antalya Valisi Muammer Türker, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık da vardı.
Hollanda’dan Bodrum’a çok sayıda turist geldiğini ifade eden Başkan Mehmet Kocadon, "Bizim özellikle katılmak istediğimiz ve pazardaki yerimizi koruyarak artırmak istediğimiz yerlerden birisi Hollanda. Bodrum’a gelen Hollandalı turist sayısında düzenli olarak her yıl artış yaşanıyor. Bu artışta uluslararası fuarlara katılmamızın büyük rolü var. Utrecht Fuarı’nda sadece Hollanda’dan değil; Almanya, Belçika, İngiltere ve Lüksemburg’dan bütün tur operatörleri var. Böyle bir ortamda Bodrum gibi bir dünya kentinin olmaması düşünülemez. Turizmi Bodrum’da 12 aya yayabilmek için çalışıyoruz." dedi.
Fuara katılan ve Bodrum standını ziyaret eden yabancı tur operatörleriyle de birebir ilgilenen Mehmet Kocadon, ziyaretçilere Bodrum’dan ve Bodrum Belediyesinin çalışmalarından bahsetti.
Bodrum standında Bodrum Yarımadası ve Bodrum’daki turizm faaliyetlerini tanıtan turizmciler, gelecek sezon için önemli bağlantılar kurdu. Fuara katılan Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ve Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt da standı ziyaret eden katılımcılara bilgiler verdi.
Fuarda kurulan Bodrum standındaki tanıtım çalışmalarına turizmcilerin yanı sıra Halikarnas Diskonun sahibi Süleyman Demir de katılarak destek verdi. Hollandalı turistlerin özellikle Mavi Yolculuğa büyük ilgi gösterdiğini belirten Başkan Kocadon, en çok ilgi gören stantlardan birinin de Bodrum standı olduğunu sözlerine ekledi. Bodrum standında düzenlenen dans gösterileri de fuara ayrıca renk kattı.
(İHA)