Doğru araziye doğru ceviz fidanı çeşidini dikerek aradığınız verimi kolayca alabilirsiniz. Bu yazımızda ceviz yetişticiliğinin ilk adımı olarak bilinen ceviz fidanı seçiminden bahsedeceğiz.

Ceviz ağacı, güçlü kök sistemi nedeniyle derin noktalara kadar inebiliyor. Ceviz ağacı diktiğiniz toprağın derinliği en az 2- 2,5 aralığında olması gerekir. Toprağın derin noktalarına inildikçe taş veya kaya katmanı bulunmaması gerekir. Toprak üzerinde tuz sorunu olmaması da önemlidir. Toprağın su tutma kapasitesinin yüksek olması ceviz verimliliğini arttırır. Verimli ceviz yetiştiriciliğinde sulama en önemli faktördür.

Ceviz Fidanı İklim ve Rakım İsteği

Ceviz fidanı, Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde yetişme özelliğine sahiptir. Bununla birlikte mutlaka toprak yapısına ve rakıma uygun ceviz fidanının seçilmesi gerekir. Herhangi bir bölgede ceviz yetiştiriciliğini olumsuz faktörler bulunur. Bu faktörlerden bir tanesi ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde ortaya çıkan geç don olayıdır. Sizlere geç donlara uygun ceviz fidanı çeşitlerini hakkında kısa bilgilerde vermek isteriz. Chandler ceviz fidanı ve fernor ceviz fidanı geç donlara dayanıklı yerli çeşitlere göre 15 gün geç çiçeklenen yabancı cins aşılı ceviz fidanları olarak son yıllardan en çok dikilen çeşitler olarak bilinmektedir. Chandler 1200 rakıma kadar fernor ise 1800 rakıma kadar ülkemizin ilgili rakımdaki bölgelerine önermekteyiz.

Ceviz fidanı çeşit seçimi yaparken mutlaka uzmanlardan destek almanız gerekir. Biz bu konuda sizlere yardımcı olabiliriz. Yıllardır ceviz bahçesi kurulumu ve ceviz fidanı çeşit seçimi konusunda müşterilerimize en uygun fiyatlarla destek veriyoruz. Sahip olduğumuz tecrübe ile verimli alanların oluşturulmasına yardımcı oluyoruz. Şimdi bizlerle iletişime geçerek hayalini kurduğunuz ceviz fidanlarını toprağa dikebilir ve verimli tarım alanları oluşturabilirsiniz. Detaylar için sizleri adresimize bekliyoruz. https://www.cevizfidancisiyiz.com sayfamızdan Ziraat Fidancılık hakkında bilgi alabilirsiniz.