BOLU (AA) - Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, subay ve astsubaylar, İzzet Baysal Vakfı Huzurevi sakinleriyle bir araya geldi.

Güneşer, ziyarette yaptığı konuşmada, yaşlıların toplum huzurunun sağlanması ve geleceğin kurulmasında çok büyük katkıları olan tecrübeli insanlar olduğunu söyledi.

Yaşlıların yalnız bırakılmaması gerektiğini, bunun Türk milletinin en önemli geleneklerinden biri olduğunu vurgulayan Güneşer, "Gençlerimizin duygularını her daim yaşlılarımıza, tecrübeli insanlarımıza göstermeleri gerekir" diye konuştu.

Hz. Mevlana'nın "Gençlerimizin aynada görmediklerini yaşlılarımız bir tuğla parçasında görür" sözünü hatırlatan Güneşer, şöyle konuştu:

"Tecrübe çok önemli. O yüzden arkadaşlara tavsiyem, hiçbir zaman yaşlılarımızla irtibatınızı kesmeyin. Çünkü elinizde hazır tecrübe ve yetişmiş insanlar var. Bu konuda Atatürk’te aynı şekilde "Bir milletin yaşlılarına ve emeklilerine karşı tutumları o milletin bekasının bize göstergesidir. Bu hislerini göstermeyen milletlerin geleceğine güvenle bakması mümkün değildir" diyor. Bizler de silahlı kuvvetler adına sevgi saygı ve minnet duygularını ifade etmek üzere ziyarete geldik."

Konuşmaların ardından bir huzur evi sakini, yaşlılık temalı bir şiir okudu.  

Daha sonra Tuğgeneral İsmail Güneşer, yaşlılara çeşitli hediyeler verdi.