BOLU (AA) - Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığının bulunduğu alan disneyland olabileceği gibi film platolarının olduğu bir alana da dönüşebilir." dedi.

Yılmaz basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geçen sene komutanlığın şehrin dışarıya çıkarılması ve Dörtdivan ilçesine taşınması için Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığına resmi yazı yazdıklarını, ilçedeki tugaya ait alanın daha uygun bir yer olduğunu aktardıklarını söyledi.

Şu anki yerleşkenin uygun bir yer olmadığını belirten Yılmaz, "Hem Bakanlıktan hem de Genelkurmay Başkanlığından olumsuz cevap geldi. Son gelişmelerden sonra Allah'a binlerce şükür ki hükumet bunu istiyor. Tugayımız şu anda şehrin tam göbeğinde kalmış, ağaçlandırılmış alanda. Yanında da havaalanı yapacağımız bir alan var." diye konuştu.

Tugayın, 3 milyon metrekare gibi geniş bir alanı kapladığını kaydeden Yılmaz, Bolu'nun gelecekte spor ve turizm kenti olacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Eğer turizm kenti olacaksa bununla ilgili olarak birçok çalışma düşünmek durumundayız. Geleceğe yönelik çalışmalar yapmak durumundayız. Tugay Komutanlığının bulunduğu alan disneyland olabileceği gibi film platolarının olduğu bir alana da dönüşebilir. Burada çocuklarımız 24 saat eğlenme fırsatı yakalamış olur. Dünyanın birçok ülkesinde bu tür yerler, film sektörüne çok büyük destek veriyor hem de dışarıdan gelenlerin gezdiği bir alan haline dönüşüyor. Bolu turizm kenti olacaksa turizmin bir branşı da bu olur diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Yılmaz ayrıca konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü, çalışmaları yakından takip ettiklerini, çıkacak olan ilk kararın, Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı ile ilgi olacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.