BOLU (AA) - Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a "Semen Kadışev" madalyası verildi. 

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseniov, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı, beraberinde Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov ile birlikte ziyaret etti.

Kaseniov, TÜRKSOY Daimi Konseyi tarafından çalışmalarında kedilerine verdiği destekler ve ünlü Türk destancısı Kadışev’in tanıtılmasına sağladığı katkı dolayısıyla Alaaddin Yılmaz’a verilmesi kararlaştırılan "Semen Kadışev" madalyasını takdim etti. 

Yılmaz, yaptığı konuşmada, Hakas Türklerinin ünlü Halk Ozanı ve Destancısı Semen Kadışev’in adını taşıyan bu madalyayı almaktan onur duyduğunu söyledi.

Türk Cumhuriyetleri arasında iş birliği ve kardeşliği arttırmanın gayretinde olduklarını aktaran Yılmaz, "Ben her zaman Türk dünyasıyla gerçekleştirmeye çalıştığım işbirliğinden mutlu oldum, onur duydum" diye konuştu.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseniov ise "Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türk kültür ve sanatına destekleriyle başka belediyeler için bir örnek oluşturuyor. Kendisine minnettarız ve bu doğrultuda yapılan çalışmalarda işbirliğinde bulunmaktan da ayrıca onur duyuyoruz” dedi.