BOLU (AA) - Bolu Belediyesi tarafından ekmek israfının önüne geçmek için 2013 yılında başlatılan "Bayat Ekmek Projesi" kapsamında okullara bayat ekmek toplama kutuları konulmaya başlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Bolu’da ekmek israfının önüne geçmek amacıyla belediye tarafından başlatılan proje kapsamının genişletildiği belirtildi.

İlk etapta fırın ve askeri birliklerle başlayan örnek uygulamaya artık öğrencilerin de destek vereceği aktarılarak, uygulama kapsamında Mevlana İlk ve Ortaokulu’na iki bayat ekmek toplama kutusu yerleştirildi ve öğrencilerden artan ekmek veya diğer yiyeceklerini çöpe atmak yerine, sokak hayvanlarına yem olması için kutuya atmalarının istendiği kaydedildi.

Türkiye’de günde 4,9 milyon, yılda da 1,7 milyar ekmeğin çöpe atıldığının vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bolu Belediyesinin 2013 yılında hayata geçirdiği Bayat Ekmek Projesi ile toplanan ekmekler sokak hayvanlarına yem olarak kullanılıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü'nce hayata geçirilen proje kapsamında geçtiğimiz şehir merkezinden yıl yaklaşık 43 ton bayat ekmek toplanarak, doğadaki sahipsiz sokak hayvanlarına yem olarak kullanıldı. Projenin hayvanseverlerden ve vatandaşlardan büyük destek görmesi üzerine Veteriner İşleri Müdürlüğü, bu yıl projenin uygulama alanını genişletme kararı aldı. Eğitim kurumlarını da uygulama kapsamına alan müdürlük, merkeze bağlı Kürkçüler Mahallesi'ndeki 446 öğrencili Mevlana İlk ve Ortaokulu’na iki bayat ekmek toplama kutusu yerleştirdi. Ardından öğrenciler bilgilendirildi."