BOLU (AA) - D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişinde kış lastiği denetimleri sürüyor.

Trafik ekipleri, 1 Aralık'ta başlatılan uygulama kapsamında Polisevi mevkisinde ticari araçlarda kış lastiği denetimi yaptı. Ekipler, yönetmeliklere uymayan sürücülere 519 lira ceza kesti. 

Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Aralık'tan itibaren kış lastiği uygulamasına başlandığını hatırlatarak, "Bu tarihten itibaren biz de denetimlerimize devam ediyoruz. Gelecek hafta yoğun kar yağışı bekliyoruz. Arkadaşlarımız mevzuat çerçevesinde kontrollerini yapıyor" diye konuştu.

Sönmez, lastik kontrolünün yanı sıra sürücüleri trafik kurallarına riayet etmeleri konusunda uyardıklarını söyledi, 

Sürücü Ethem Akyurt da uygulamanın yerinde olduğunu belirterek, "Aracımda kar tipi lastik bulunmakta. Bolu'da bugün hava iyi ama yarın ne olacağı belli değil. Sürekli Bolu Dağı güzergahını kullandığımız için dikkatli olmamız gerekiyor.  Bu bölgede sis ve aniden kar bastırabiliyor. Bu yüzden aracınızda mutlaka kar lastiği olması gerek. Kış lastiği taktırmadığınız zaman kendi hayatınızdan ziyade karşı taraftakini riske atıyorsun. Alacağınız 4 kar lastiği bin 200 lira. Bu para yüzünden facialar meydana geliyor" ifadesini kullandı.