BOLU (AA) - Bolu ve Düzce valilikleri iş birliğiyle düzenlenen toplantıda Bolu Dağı'nda kış aylarında alınması gerekti tedbirler görüşüldü.

Polis Evinde düzenlenen toplantıda konuşan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, kışın trafik akışının sağlıklı yürümesi için alınacak tedbirlerle ilgili bir araya geldiklerini söyledi.

"Bolu ve Düzce, Türkiye’nin ulaşım itibarıyla ana damarları üzerinde konuşlanmış" diyen Zahteroğulları, "Hem D-100 hem de TEM otoyolu illerimizden geçiyor. Özelikle kış aylarında vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek, güvenli bir şekilde ulaşımını sağlamak, bu illerde bulunan kurum ve kuruluşların, dolayısıyla bizlerin görevi. Daha önceki yıllarda olduğu gibi alınacak tedbirleri, risk taşıyan alanların ve mekanların nereler olduğunun tespit edilmesi  ve buralarla ilgili neler yapılması gerektiği değerlendirilecek. Bu toplantıda tedbirlerimizi sıralayacağız. Her kuruma düşen görevler yeniden tanımlanacak. İnşallah kış aylarını kazasız, belasız atlatmayı ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

Zahteroğulları, kış lastiği takma zorunluluğu bulunan araçların trafik ekiplerince düzenli kontrol edileceğini vurgulayarak, "Sırf bunun için merkez oluşturmaya gerek yok. Zaten bizim hem TEM otoyolunda hem de D-100 karayolunda trafik ve karayolları ekiplerimizin düzenli kontrolleri var. Bu kontrollerde bu zorunluluğun yerine getirilip getirilmediğine de mutlaka bakacak. Bu şartı yerine getirmeyen araçlara gerekli işlemleri uygulayacaklar" ifadesini kullandı.

- Düzce Valisi Su

Düzce Valisi Ali İhsan Su da Bolu ve Düzce'nin Türkiye'nin iki metropolü Ankara ve İstanbul arasında yer alan, önemli geçiş güzergahında bulunduğunu belirterek, "İllerimiz, D-100 ve TEM otoyolunun geçtiği iller. Kış sezonu malum başladı. Bununla ilgili aldığımız ve alacağımız tedbirleri koordine etmek üzere toplandık" değerlendirmesinde bulundu.

"Özellikle kış aylarında arkadaşlarımız yoğun çalışma içine giriyor" diyen Su, "Hem TEM otoyolu hem D-100 karayolunun kışın kar ve buzlanması yanında diğer olumsuz etkenlere karşı açık tutulması hem de yolda olası mahsur kalmalara karşı  alınacak tedbirleri burada yeniden gözden geçireceğiz" görüşünü paylaştı.

Su, vatandaşların da üzerine düşen görevler bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızdan da özellikle trafik kurallarına uymalarını istirham ediyoruz. Bu yollarımız çok güzel, bu anlamda sürücülerimiz rehavete kapılabilir. Biz buradan vatandaşlarımızın,  özelikle kış aylarının başladığı bugünlerde, lastiklerini kontrol ettirmelerini, araçlarında, takoz, çekme halatı ve benzeri ekipmanlar bulundurmalarını, hız limitlerine uymalarını, mutlaka emniyet kemeri takmalarını ve yorgun, uykusuz, alkollü asla trafiğe çıkmamalarını tekrar söylemek istiyorum çünkü trafik kazalarının önemli bir bölümü, bu tür dikkatsizliklerden meydana gelmektedir. O bakımdan vatandaşların bir kez daha trafik kurallarına uyma konusunda hassas davranmasını istiyoruz."

Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı devam etti.